« Biznis
objavljeno prije 6 godina
OBLJETNICE

PIK Vrbovec obilježava 80 godina poslovanja

Najveće promjene dogodile su se 2000.-ih, kada je krenuo val investicija, a time i intenzivniji razvoj kompanije

PIK Vrbovec je s nama već osam desetljeća
PIK Vrbovec je s nama već osam desetljeća (PIK Vrbovec)
Više o

godišnjica

,

PIK Vrbovec

PIK Vrbovec, vodeća mesna industrija u Hrvatskoj i regiji, ove godine obilježava 80 godina poslovanja. Počeci PIK-a sežu u davnu 1938. godinu kada je s radom započela tvornica suhomesnate robe, a danas je riječ o najmodernijem pogonu u ovom dijelu Europe koji zapošljava više od 1800 ljudi i zadovoljava 40% potreba na domaćem tržištu za crvenim mesom i mesnim prerađevinama.

Iza PIK Vrbovca stoji 80 godina duga tradicija i iskustvo na koje smo izrazito ponosni. PIK je danas stabilna i perspektivna kompanija važna za hrvatsko gospodarstvo, ali ujedno i veliki potencijal na 15 izvoznih tržišta na kojima smo prisutni. Rezultat inovacija, ulaganja i vjera u kompaniju rezultirali su najvećom mesnom industrijom u regiji i drugom po veličini prehrambenom kompanijom u Hrvatskoj. Svakako, ulaganja su neizbježna za ostvarivanje rezultata, ali iza uspjeha PIK-a stoji njegovih 1.800 zaposlenika koji svakodnevno pokreću proizvodnju, ali i vjernost potrošača koji prepoznaju kvalitetu i daju svoje povjerenje PIK-u.", istaknuo je Mate Štetić, direktor društva.

Pod nazivom PIK Vrbovec, tvornica posluje od 1961. godine. Najveće promjene dogodile su se 2000.-ih, kada je krenuo val investicija koji neprekidno traje. Od 2005. godine do danas iznos investicija premašuje 1,1 milijardu kuna. Intenzivniji razvoj kompanije rezultirao je otvaranjem novih pogona koji su omogućili inovacije i razvoj novih proizvoda. Upravo povodom 80 godina PIK je predstavio 4 nova proizvoda: Zrinski šunku, Domaću dimljenu kobasicu, Suhu šunku i Pečenicu.

Sigurnost i kvalitetu proizvoda PIK Vrbovca jamče međunarodni certifikati ISO (9001, 14001, 50001), OHSAS 18001 te IFS Food. Osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane dodatno se prati i provedbom HACCP-a koji omogućuje plasiranje proizvoda i na najzahtjevnija tržišta Amerike, Kanade, Europe i Rusije što potvrđuje dugogodišnje posjedovanje izvoznog broja HR 10. Posljednjih godina PIK Vrbovec sve više je usmjeren na izvoz što pokazuje podatak da se 1/5 ukupne prodaje ostvaruje na stranim tržištima, kako na tržištu CEFTA-e tako i u 15 zemalja Europske unije.

Također, PIK Vrbovec potiče razvoj domaćeg gospodarstva te slijedi svjetske trendove u zagovaranju kupovine lokalnih proizvoda. Iz hrvatskog uzgoja, u PIK godišnje dolazi preko 450.000 svinja i 45.000 junadi s više od 100 farmi rasprostranjenih diljem Hrvatske.

26.04.2018. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh