« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
NOVOSTI

Feravino - od nove Uprave do novih proizvoda

Feravino kontinuirano ulaže u tehnologiju, a u 2018. ušlo je s potpuno novom primarnom preradom

Sjajni podrumi Feravina
Sjajni podrumi Feravina (Arhiva)
Više o

Feravino

,

Osilovac

Slavonska tvrtka Osilovac u sklopu koje posluje poznata vinarija Feravino, od travnja ima novu Upravu. Ivan Maričić imenovan je za novog predsjednika Uprave, a Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina, imenovan je za  člana Uprave za vinarstvo i vinogradarstvo.

Ovim kadrovskim  promjenama društvo nastoji pojačati ulogu na globalnom tržištu u djelatnostima kojima se bavi, a to su ratarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo, uzgoj muznih krava, tovne junadi, kao i daljnjem jačanju vinskog brenda Feravina, ističu u Osilovcu.

Feravino kontinuirano ulaže u tehnologiju, a u 2018. ušlo je s potpuno novom primarnom preradom.

„Dva prijemna koša i nove, najmodernije preše - jedna pneumatska i dvije vakumske, predstavljaju najmoderniju tehnologiju na svjetskoj razini i vrlo su važan preduvjet za proizvodnju vrhunskih bijelih vina. Opremljene su sustavom hlađenja i ventilima te se u njima može raditi karbonska maceracija", kazao je Luka Vrga, novi član Uprave Osilovca.

Vinarija iz Feričanaca proširila je kapacitete i s pet novih vinifikatora za proizvodnju crnog i maceraciju bijelog grožđa kapaciteta sto dvadeset hektolitara, te novih osamnaest inoks spremnika od po deset tisuća litara. Svaki je neovisan i ima svoj upravljački ormar te je sustav upravljanja u potpunosti automatiziran. Tu je i novi izobarični filter za cross flow filtraciju koja se obavlja u atmosferi inertnog plina.

U turističku sezonu s novim pjenušcima

U planu je i izgradnja novog klimatiziranog skladišta u proizvodnom krugu, a ovoga proljeća u vinariju su stigle nove punionice za punjenje mirnih i pjenušavih vina.

„To je moderno postrojenje sa tri autoklava za proizvodnju pjenušca prema charmat ili tankovskoj metodi. Ovo je u našem podrumu nova metoda jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci", ističe Vrga.

Tako će Feravino u novu turističku sezonu s dva nova pjenušca, a jedan od njih, Grasecco nedavno je u Dubrovniku imao uspješnu pretpremijeru. 

Vinski turizam u Feričancima

Naslanjajući se na brend Feravina, tvrtka Osilovac planira ulaganja u turističku ponudu Feričanaca, u smještajne kapacitete i gastronomsku ponudu, dakle, ulaganja kakva se izvrsno podudaraju s osnovnim smjernicama strategije razvoja turizma Osječko-baranjske županije. Osilovac je najznačajniji gospodarski subjekt feričanačkog kraja i kao takav treba biti jedan od predvodnika u unapređenju kvalitete života lokalne zajednice", istaknuo je Luka Vrga.

26.04.2018. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh