« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
prekipjelo im

Pevecovi djelatnici štrajkaju u srijedu

Vlasnik tvrtke Zdravko Pevec pismeno je obaviješten o prosvjedima koji će se održati ispred njegovih trgovačkih centara

(Leon Hribljan/Bjelovarski list/Cropix)
Više o

štrajk

,

Zdravko Pevec

,

Josip Baotić

,

Pevec stečaj

,

prosvjedi pevec

,

Zorica Radetić

Sindikat radnika trgovine Hrvatske najavio je za srijedu ujutro štrajk radnika tvrtke Pevec ispred Pevecovih trgovačkih centara, a sutra će biti podnijet zahtjev za stečaj te tvrtke s preustrojem.

Zorica Radetić iz Sindikata istaknula je kako će sutra Trgovačkom sudu u Zagrebu radnici i dobavljači Peveca podnijeti zahtjev za stečaj s preustrojem jer su mišljenja da je to najbolja opcija. Napominje kako je štrajk posljedica neuspjelog mirenja te kako su radnici Peveca prisiljeni na štrajk jer već dva mjeseca nisu dobili plaće.

O štrajku su, kazala je, pismeno obavijestili vlasnika tvrtke Zdravka Peveca i predsjednika Uprave Josipa Baotića. Taj je sindikat od Vlade zatražio i pomoć u obliku jednokratne isplate od 2.500 kuna kako bi se pomoglo radnicima.

Radetić je istaknula i kako razmišljaju o organiziranju kriznog stožera za obranu tvrtke Pevec te je mišljenja kako bi Vlada trebala učiniti sve da se pomogne radnicima kako se ne bi našli na Zavodu za zapošljavanje, kao što se pomagalo i tvrtkama koje su u državnom vlasništvu (poput primjerice brodogradilišta).

Predsjednik Uprave Pevec grupe Josip Baotić istaknuo je danas kako očekuje da se Pevecovi očituju o prijedlogu dobavljača o stečaju s preustrojem te kako se nada da će ovaj tjedan biti postignut neki dogovor. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 17:57:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    šljakeriizpeveca
    30.11.2009. 19:32
    Stoka izrabljivačka!!!!!!!!Dosta je bilo ne damo više da nas gaze ti polupismeni kreteni!S čim da idemo na Jankomir ? Nemamo za kruh gade izrabljivački.Pevecovim djelatnicima plaće i otpremnine a s bandom u doživotni zatvor za primjer drugim izrabljivačima!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh