« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Petrol Girls posebni gosti Dead Kenendysa

Svoje ime su uzeli po uzoru na Petroleuses, mitski lik žene iz Pariza, pristašice Pariške komune koja je posljednjih dana Komune, u svibnju 1871. bacala boce sa petrolejom u podrume buružuaskih i državnih zgrada

Petrol Girls stižu u Boogaloo kao posebni gosti
Petrol Girls stižu u Boogaloo kao posebni gosti (Arhiva)
Više o

koncert

,

Dead Kennedys

,

Petrol Girls

Na zagrebačkom koncertu američkih punk rock legendi Dead Kennedys koji će se održati 27. listopada u dvorani Boogaloo će pored već tri lokalne predgrupe, vinkovačkih Pogreb X, beogradskih Vox Populi i zagrebačkih Eksodusa, kao posebni gosti nastupiti londonska feministička post hardcore punk atrakcija Petrol Girls.

Petrol Girls sebe opisuju kao feministčku post hardcore punk grupu. Bend je osnovala pjevačica Ren 2013. kao bend za nastup proslave Dana žena. Dolaze iz Londona, a članovi benda su iz Australije, Lithuane i Britanije. Petrol Girls su snažni zagovornici slobodnog izražavanja, antikapitalističih stavova, zagovornici feminizma. Ukorjenjeni su u DIY (Do It Yourself) muzičku zajednicu kombinirajući politiku i punk rock. Svoje ime su uzeli po uzoru na Petroleuses, mitski lik žene iz Pariza, pristašice Pariške komune koja je posljednjih dana Komune, u svibnju 1871. bacala boce sa petrolejom (slične današnjem Motovljevim koktelima) u podrume buružuaskih i državnih zgrada. Petrol Girls nastupaju kao posebni gosti na europskoj turneji Dead Kennedysa i promoviraju svoj novi album „Phallocentric".

Početak koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kn, a na ulazu 170 kn. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop - Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto - Masarykova 14, Purgatory - Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio - Gundulićeva 31, , Rockmark - Berislavićeva 13. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.

MH Concerts & Twilight Promotion najavljuju:

27.10. Dead Kennedys + Pogreb X + Vox Populi - Boogaloo, Zagreb

31.10. Twilight Halloween - Phantasmagoria + Kein Engel Boogaloo, Zagreb

17.11. Obituary + Exodus + Prong + King Parrot - Tvornica Kulture, Zagreb

17.11. The Show Must Go On - Queen Show - Hala Tivoli, Ljubljana

18.11. The Show Must Go On - Queen Show - Boćarski dom, Zagreb

19.11. The Show Must Go On - Queen Show - Sava Centar, Beograd

29.11. Amon Amarth + Grand Magus - Tvornica Kulture, Zagreb

11.12. Saxon - Kino Šiška, Ljubljana

12.02.2017. Devin Townsend Project + Between The Buried And Me + Leprous - Tvornica Kulture, Zagreb

13.03.2017. Sabaton + Accept + Twilight Forces - Dom Sportova, Zagreb

19.10.2016. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh