« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Petrač je emocionalno shrvan i neće svjedočiti protiv Zagorca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

Hrvoje Petrač

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

afera dragulji

Hrvoje Petrač danas je zbog teškog duševnog stanja odbio svjedočiti u postupku protiv Vladimira Zagorca koji se tereti da je odlazeći s dužnosti iz Ministarstva obrane 2000. odnio torbe s draguljima.

Petrač je kazao da ne želi svjedočiti zbog gubitka njegovog prijatelja Ive Pukanića te optužbe Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hodaka da je upleten u ubojstvo njegove kćeri Ivane.

Predstavnica Županijskog državnog odvjetništva složila se da se Petrača ispita kada za to bude sposoban. No, ustvrdila je da razlozi odustajanja svjedočenja nisu opravdani pa je predložila da se ako ne želi dati iskaz pročita njegovo svjedočenje i istraga.

Zagorčev odvjetnik složio se s tužiteljstvom dodavši da Petraču planira postaviti čitav niz pitanja. Sudsko vijeće uskoro bi trebalo odlučiti hoće li ipak ispitati Petrača ili pročitati njegova ranija svjedočenja. (hina/metro-portal)

Hodak odmah odgovorio

Zvonimir Hodak, odvjetnik optuženog generala Vladimira Zagorca, izjavio je danas da Hrvoje Petrač nije želio svjedočiti na suđenju protiv njegovog klijenta zbog pisama koje je slao pokojnom Ivi Pukaniću, a iz kojih se izvlače brojna pitanja vezana uz 'slučaj dragulji'.

'Mogu samo spekulirati. Slaba točka su pisma za koje je Pukanić u svojim tekstovima potvrdio da su autentična', kazao je Hodak izlazeći sa zagrebačkog Županijskog suda.

Dodao je da je u vezi pisama koje je Pukanić iz zatvora slao Pukaniću planirao postaviti čitav niz pitanja. No, planiram ih postaviti jedino u sudnici i ona nisu za novinare, rekao je Hodak. Ustvrdio je i da Petračevo odustajanje od svjedočenja nije 'previše štetilo' strategiji Zagorčeve obrane.

08.12.2008. 10:23:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh