« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
NJEGA KOSE I KOŽE

Pet zimskih beauty trikova za one koji nemaju puno vremena

Zimski uvjeti ostavljaju traga na našoj kosi i koži, ne mareći pritom da malo tko ima vremena za pravilnu njegu u vrijeme predblagdanskom ludila

Kako se brzo srediti zimi
Kako se brzo srediti zimi (Arhiva)
Više o

njega kože

,

njega kose

,

ženska ljepota

,

savjeti trikovi

,

beauty tip

Zima je doba u kojem vremenski uvjeti stavljaju našu kosu i kožu na pravu kušnju, izlažući je svakojakim nepogodama. S druge strane, upravo je ovo blagdansko doba razdoblje u godini kad prosječna žena ima najmanje vremena baviti se njihovom pravilnom zaštitom i njegom.

Ipak, to nipošto ne znači da je ovo nerješiv problem, budući da postoji nekoliko trikova koji će vam osigurati idealan look u rekordno kratkom vremenu. Donosimo vam najbolje od njih.

Piling prije spavanja

Unatoč tome što bi piling i čišćenje kože lica načelno trebalo biti nešto što se radi ujutro, stručnjaci tvrde da gotovo iste rezultate možete postići i radeći to navečer, a pritom se nećete morati ustajati ranije. Koristite piling s enzimima svaka tri dana kako bi vaša koža ostala mekana i glatka, čak i u zimskim mjesecima. Štoviše, uklanjanje mrtvih stanica s površine kože zimi je još važnije negoli ljeti, budući da hladan zrak puno jače isušuje vašu kožu. Pobrinite se za nju prije spavanja i izbjegnite paniku ujutro.

Noćna maska za kosu

Probudite se s mekanom, osvježenom i predivnom kosom koristeći masku za kosu koju ste ostavili da djeluje cijelu noć. Ovaj dubinski tretman popravit će oštećene vlasi i održati vaše tjeme u top formi i zdravlju. Ovakav se način njege kose posebice isplati u zimskim mjesecima, idealno svakih 7 do 10 dana.

Suhi šampon

Planirate li nositi kapu većinu dana, preskočite pranje kose klasičnim šamponima i koristite suhi šampon kako biste osvježili vaše vlasi. Suhi je šampon izvrstan način za uštedu vremena, s kojim će vaša kosa cijeli dan izgledati svježe oprana.

Ekspres pedikura

Već danima planirate otići na „pravu" pedikuru, ali jednostavno nemate vremena? Uredite nokte škaricama i rašpicom te napravite piling stopala krupnom solju. Nakon toga, hidratizirajte kožu masažnim uljem na bazi peperminta i nalakirajte nokte lakom s ekspresnim sušenjem. Iako nije baš isto što i prava pedikura, odlično je rješenje za prvu ruku. Ili nogu.

Višenamjenski makeup

Ukoliko ste u velikoj žurbi i ne želite ništa više od jednostavnog, prirodnog izgleda, koristite višenamjenski makeup stick kako biste naglasili jagodice na licu, unijeli malo živosti u vaše usne te učinili prostor oko očiju vizualno toplijim. Budući da su višenamjenski, ovi se proizvodi mogu koristiti i kao korektor, stoga biste uvijek trebali imati jedan takav u torbici.

05.12.2012. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh