« Fun
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
"RAVNOPRAVNOST"

Pet stvari koje su ženama dopuštene, a muškarcima nisu

Mudraci i madraci na stranu, upravo su muškarci ti koji u današnje vrijeme svakodnevno trpe stravičnu nepravdu, jedući sve gorke plodove "ravnopravnosti" spolova

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ravnopravnost spolova

,

rat spolova

Neprestano slušamo i čitamo o tome kako je ravnopravnost muškaraca i žena u svijetu još uvijek samo ideal i da nam preostaje još puno posla na postizanju toga da pripadnici oba spola budu u svemu tretirani jednako. Mi se s time potpuno slažemo, ali ne zbog onog razloga kojeg aktivistice za ženska prava najčešće spominju. Naime, mi smatramo kako su muškarci ti koji u današnje vrijeme svakodnevno trpe stravičnu nepravdu. Ne vjerujete nam? Časni sude, podnosimo vam pet jasnih dokaza...

1. Žene otvoreno smiju priznati da posjeduju seksualne igračke


Koliko muškaraca znate koji su ponosni vlasnici nekakve seksualne igrače, i time se otvoreno hvale svojim prijateljima? Politička korektnost na stranu, ženama je uglavnom znatno teže postići seksualni vrhunac negoli je to slučaj s muškarcima, iz čitavnog niza bioloških, psiholoških i socioloških razloga. Upravo je ta činjenica razlog nastanku goleme industrije seksualnih pomagala, od kojih je većina u nekoj mjeri usmjerena ka pomaganju ženama da ravnopravno i bez muke uživaju u seksu. S druge strane, muškarac koji prizna isto ne može se nadati ičemu osim osudi okoline (u najboljem slučaju) ili da bude proglašen pervertitom. A svi znamo da nema ništa gore od pervertita.

2. Žene mogu nositi mušku odjeću na posao


Unatoč činjenici da je granica između muške i ženske odjeće u današnje doba poprilično nejasna, još uvijek postoje odjevni predmeti koji su jasno „ženski", ali isto se ne može reći za one „muške". Štoviše, žene koje nose tradicionalno muške komade odjeće uglavnom se smatraju modno i spolno osviještenima, dok s druge strane muškarce koje nose ženske komade odjeće uglavnom nazivamo kojekakvim pogrdnim nazivima. Iako prosječan muškarac uglavnom ne izgara od želje da nosi štikle ili haljinu na posao, ovdje se radi isključivo o principu. Toliko o ravnopravnosti, zar ne?

3. Žene mogu otvoreno eksperimentirati sa istim spolom


Štoviše, postoji cijela grana pornografske industrije koja se bavi prikazivanjem žena željnih „eksperimentiranja" s drugim ženama, a likovi mladih i znatiželjnih studentica koje su se konačno otrgle s roditeljskog lanca i krenule istraživati svijet jedan je od najčešćih klišeja. Iako nemamo čvrstih statistika, nemali broj danas potpuno heteroseksualnih djevojaka i žena priznaje kako su barem jednom u svom „mladom i naivnom" životu imale sličnih iskustava, najčešće objašnjavajući to „fazom". S druge strane, nismo sigurni da bi ijedno opravdanje mladićma u sličnoj situaciji bilo dovoljno dobro da izbjegnu ozbiljne posljedice.

4. Žene mogu plesati jedna s drugom


Ovdje bismo mogli uvrstiti i sve ostale aktivnosti poput držanja za ruku ili grljenja, koje mogu biti izraz seksualne ljubavi i privlačnosti, ali i potpuno nevina prijateljska gesta. Ipak, ovo drugo vrijedi opet samo za žene. Ples dvojice muškaraca naprosto nije društveno prihvatljiva navika, unatoč tomu što se doista može raditi o potpuno prijateljskoj i neseksualnoj stvari. Muškarci se u takvim međusobnim društvenim fizičkim kontaktima naprosto moraju zadovoljiti tapšanjem po ramenima i pijanim grljenjem za vrijeme utakmica i ostalih adrenalinom nabijenih događaja.

5. Žene smiju donositi generalne (i pogrešne!) zaključke o muškarcima


Kad žena glasno u društvu prokomentira kako su svi muškarci seronje ili sličan natpis nosi na majici (usput, nosite li usku majicu s natpisom na prsima kako su svi muškarci svinje jer vam gledaju u grudi, uopće ne znamo što bismo vam rekli), nitko neće ni trepnuti na tako nešto. S druge strane, muškarcu nikakva isprika ili razumno objašnjenje ne može pomoći da se obrani od bijesa razjarenih žena nakon što kaže ili natukne bilo kakvu sličnu stvar o ženskom spolu. Nema veze što je bilo u šali ili u dobroj vjeri, sa političkom korektnošću prema ženama naprosto nema zezancije. Ravnopravnost je divna stvar!

Piše: M. Lozančić
31.03.2012. 21:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh