« Fun
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
VJEROVALI ILI NE

Najbolje prvotravanjske YouTube podvale kojima su svi povjerovali

Pogledajte kako su neke od najvećih svjetskih kompanija pošteno podvalile svojim vjernim kupcima i obožavateljima

Fotografija vijesti
Više o

prvotravanjska šala

,

Prvi travanj

,

Prvi april

,

prvoaprilska šala

Ljudi vole dobre podvale, bilo u stvarnom ili virtualnom životu (mogu li se to dvoje danas više uopće odvojiti?), a ne postoji ništa bolje od kompanije koja se dobra zeza na račun tisuća svojih kupaca.

Bez obzira radi li se o nepostojećem proizvodu ili lažnoj najavi, svaki prvotravanjski video koji je napravljen dovoljno uvjerljivo ima šanse da postane pravi hit na YouTubeu.

Portal Unruly Media donosi najpopularnije podvale preko YouTubea svih vremena, a mi vam prenosimo najbolje od njih.

1. Gmail Motion

Prošle je godine Google najavio „novu funkciju" unutar svog Gmaila koja će omogućiti vašoj web kameri da prepozna neke jednostavnije pokrete, poput onih kad otvarate omotnicu, čime bi se automatski otvorio i vaš inbox. Budući da je prepoznavanje pokreta trenutno iznimno „in", mnogi su olako povjerovali u ovu vijest.

2. BBC-jevi pingvini

U ovom lažnom dokumentarcu novinari BBC-a otkrivaju koloniju pingvina koja dovodi u pitanje dobro poznatu činjenicu kako ove arktičke ptice ne mogu letjeti.

3. Filmska adaptacija Legende o Zeldi

IGN Entertainment razbio je snove svih fanove ove megapopularne franšize svojim lažnim trailerom akcijskog filma čija je radnja smještena u ovaj svijet.

4. Google Translate za životinje

Ukoliko ste oduvijek željeli komunicirati sa svojim psom ili mačkom, Google je 2010. godine „izmislio" nevjerojatni aplikaciju za svoj Android koji vam je to trebao omogućiti.

5. Viralne fotografije iz 1911.

YouTube je prošle godine odlučio proslaviti svoju stogodišnjicu dijeleći najpopularnije fotografije iz 1911. godine. Obavezno pogledati!

6. Stolica za psa

Australska IKEA vjeruje kako je pas legitimni član naše obitelji i da s obzirom na to mora imati svoje mjesto za stolom. Ova lažna pseća stolica IKEA HUNDSTOL odlično je rješenje za to.

7. Tajna uspješnosti Nike tenisica

Nike je prije dvije godine odlučio svojim kupcima otkriti „tajnu" koja leži iza njihovih najuspješnijih tenisica, Nike Air. Naime, kako se može vidjeti u reklami, Nike navodno skuplja kisik najboljih sportaša na svijetu i stavlja ga u svoje tenisice. Prava ekskluziva, nema što.

9. Google Autocomplete

Jeste li se ikada pitali kako Google dovraga zna što želite kad uspješno predvidi vašu pretragu svojim autocompleteom? Zahvalite ljudima poput Micheala.

10. Starcraft na konzoloma

Fanovi ove popularne franšize bili su oduševljeni tzv. „Motion Overdriveom", dodatkom za Starcraft koji igračima omogućuje da pokretima i pogledom upravljaju jedinicama na ekranu. Xbox se također uključio u podvalu, što je cijeloj šali dalo dodatan legitimitet.

01.04.2012. 17:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh