« Život
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
LJETO

Pet prednosti ljetnih vrućina

Znamo da je po ovakvom vremenu teško vjerovati da je ono zapravo dobro za nas, no evo nekoliko stvari koje to dokazuju

Ljeto je dobro za zdravlje
Ljeto je dobro za zdravlje (Arhiva)
Više o

ljeto

,

vrućine

,

ljetne vrućine

Koliko god to nemoguće zvučalo, i vreli ljetni dani dobri su za nas i naše zdravlje, barem tako tvrde stručnjaci koje su angažirali u Huffington Postu.

Za početak, ljeti se znojimo, a to je zapravo dobro za nas je čisti kožu od bakterija i gljivica, poboljšava cirkulaciju i otvara pore, što je naročito korisno za ljude koje muče akne. 

Ljeti se više odmaramo, a odmor smanjuje stres i diže nam raspoloženje. Mnogi ljudi upravo na godišnjem odmoru dobivaju nove perspektive i nalaze motivaciju za ispunjenje svojih privatnih i profesionalnih ciljeva.

Unatoč vrućinama, istraživanja su dokazala da je naše srce ugroženije zimi nego ljeti, jer tijekom hladnih dana imamo između 26 i 36 posto veće šanse za zatajenje srca, srčani udar i slične bolesti. 

Ljetno voće je nevjerojatno zdravo, od trešanja i lubenica do jagoda, borovnica i malina. Svi su ovi plodovi prepuni antioksidansa i vitamina, a siromašni kalorijama pa ih možete slobodno konzumirati u velikim količinama.

Kad ste na obali, imate još jednu blagodat na raspolaganju - plivanje. Tijekom plivanja koristite sve mišiće, podižete njihov tonus i dajete im snagu, a oni s bolnim zglobovima mogu vježbati bez pogoršanja simptoma. Za kraj, plivanje diže raspoloženje i smanjuje depresiju. 

22.06.2013. 16:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh