« Život
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
OPA!

O dužini veze odlučuje žensko lice

U konkurenciji za vezu za jednu noć uvjerljivo su pobijedila ženstvenija lica, dok su manje atraktivne i ženstvene osobe dobile visoke ocjene kao potencijalne partnerice

Kakvo lice, takva veza
Kakvo lice, takva veza (Arhiva)
Više o

lice

,

veza

,

žensko lice

,

ženstveno lice

,

dužina veze

Manja vilica i puniji obrazi spadaju u crte lica koje su povezane s privlačnošću žene, posljedica su viših razina estrogena koje su dalje povezane s boljim uspjehom u reprodukciji, što ukratko znači da su takva lica privlačnija muškarcima iz čisto nagonskih razloga.

U istraživanju je sudjelovalo nekoliko stotina muškaraca kojima su pokazivane slike ženskih lica, a oni su trebali procijeniti s kojom bi osobom stupili u trajnu vezu, a koja je dobar materijal za jednu noć.

U konkurenciji za vezu za jednu noć uvjerljivo su pobijedila ženstvenija lica, dok su manje atraktivne i ženstvene osobe dobile visoke ocjene kao potencijalne partnerice. 

Logika je jednostavna - ako vam se jako sviđa ženstvena osoba, sviđat će se i drugim muškarcima koji će se truditi da je osvoje, makar za jednu noć, i u konačnici će vas proganjati sumnje da li je potomstvo stvarno vaše.

Ovakav stav ima i potvrdu u istraživanjima koja su pokazala da su zgodnije žene manje vjerne od onih manje atraktivnih, a to je naročito izraženo u slučaju da im partner nije jednako privlačan.

Za utjehu muškarcima, slično istraživanje provedeno među ženama dalo je jednake rezultate - muževniji su muškarci bili privlačniji za avanturu, dok su geekovi vodili na tablicama poželjnih dugoročnih partnera. 

21.06.2013. 20:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh