« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SJAJNO!

Moringa - prirodni lijek protiv upala

Još jedna superhrana polako postaje popularna zbog činjenice da je jača od kurkume - moringa

Moringa je nova superhrana
Moringa je nova superhrana (Arhiva)
Više o

upale

,

moringa

,

prah

Moringa, drvo koje raste u Africi, Indiji i Južnoj Americi pretekla je kurkumu kao najbolje moguće holističko rješenje za upale.

Bez obzira na to radi li se o aknama, problema s crijevima ili o nečemu puno ozbiljnijem, poput raka, kurkuma je većinom dio liječenja. I dok je ona definitivno snažno ljekovito sredstvo, još jedna superhrana polako postaje popularna zbog činjenice da je jača od kurkume. 

Drvo raste u Africi, Južnoj Americi i Indiji, i obično se lišće samelje u prah. Čudotvorni zeleni prah od davnina se koristi za liječenje i poznavale su ga i koristile drevne civilizacije.

U zadnje vrijeme svi smatraju da zelena boja voća i povrća znači zdravlje. Kelj je već godinama zeleni izbor broj jedan među ljudima koji se zdravo hrane, ali moringa ima dva puta veću količinu proteina, četiri puta više kalcija, šest puta više željeza i nevjerojatnih 48 puta veću količinu vitamina B2

Osim u borbi protiv upala, često ju koriste ljudi s dijabetesom zbog njezinesposobnosti reguliranja razine glukoze. U jednoj studiji, sudionici s dijabetesom tipa 2 koji su konzumirali osam grama moringa dnevno, vidjeli su da se njihova razina glukoze smanjila28 posto nakon dva mjeseca. U zajednici doula, moringa je često preporučeni lijek za povećanje laktacije.

Kada pričamo o količini konzumiranja kako biste dobili maksimalnu korist, preporuke su da počnete sa dva grama dnevno. Ako ju želite koristiti u medicnske svrhe . protiv upala ili dijabetesa - povećavajte lagano dozu do 10 grama dnevno.

Razlog zbog kojeg moringa ima više hranjivih tvari jest zanimljiv. Većina zelenog povrća ima 90 posto vode, ostavljajući samo 10 posto za hranjive tvari. Ali moringa ima samo 80 posto vode.

Moringu u prahu možete dodati smoothiejima, čaju, mliječnim napitcima ili je posipati u juhu i po salati. Možete ju koristiti i za zgušćivanje juha i umaka, a dodati je i mesu ili varivima.

15.09.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh