« Žene
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ŽIVOT NA PETAMA

Pet najvećih pogrešaka koje radimo kad kupujemo cipele

Ako mislite da je dovoljno u trgovini isprobati samo jednu cipelu ili da je svejedno u koje doba dana kupujete cipele, prevarili ste se

Pogreške kod kupovanja cipela
Pogreške kod kupovanja cipela (Shutterstock)
Više o

kupovina

,

žene

,

shopping

,

cipele

,

visoke pete

,

stopala

Kad je riječ o cipelama, žene su same sebi ponekad najveći neprijatelji. Istina je da cipele s potpeticom izdužuju noge, u njima sve izgleda elegantnije i profinjenije, ali zar se za ljepotu zbilja mora toliko trpjeti?

Osim visokih potpetica, za koje stručnjaci sve više upozoravaju da štete zdravlju, a i sve više manekenki se buni protiv njih, žene rade još neke greške kad se radi o kupovini obuće. Pogledajte koje su to:

Cijena je važnija od kvalitete

Naravno da je odlično priuštiti si dva para cipela umjesto jednih. Ako još k tome uspijete nabaviti i torbu koja će odgovarati novim cipelama - nitko sretniji od vas! Ali u tom trenutku ne razmišljate kakve su te jeftine cipele i hoće li vas u njima boljeti noge ili će se brzo uništiti. Znamo da je recesija, ali bolje je kupiti jedan kvalitetan par cipela, koji ćete moći i duže nositi, nego više pari koje na kraju nećete ni moći nositi jer nisu udobne.

Što to tamo piše?

Ako nam se cipele svide na prvi pogled, teško da ćemo zbog lošeg materijala iz kojeg su izrađene odustati od kupnje. U tom trenutku nije važno jesu li cipele u potpunosti izrađene od sintetike ili od nekog prirodnog materijala - one su lijepe, savršeno vam stoje i ništa drugo nije važno. Ali itekako je važno. Zato sljedeći put kad vidite nove, božanstvene cipele, pogledajte iz kojeg su materijala izrađene - i to najbolje prije nego što ih isprobate.

Jedna ili obje - svejedno je...

Čak ni kad se jako žurite i nemate vremena za dugotrajan shopping, ne biste smjeli kupiti cipele ako ste probali samo jednu od njih. Naime, u većine nas se lijevo i desno stopalo barem malo razlikuju. Posebno oprezne bi trebale biti osobe sa zdravstvenim problemima - zdravlje i udobnost trebali bi biti na prvome mjestu. Zato obavezno isprobajte obje cipele i barem nekoliko minuta provedite u njima u trgovini kako biste bili sigurni da vam odgovaraju.

Kupujete kad god vam padne napamet

Ako ne želite požaliti što ste kupili ''baš te'' cipele, bolje je da kupnju cipela ostavite za kasnopopodnevne sate ili večer. Tijekom dana se noge umore, ali mogu i nateći. Zbog toga bi vam se moglo dogoditi da u cipele koje ste kupili ujutro uopće ne možete ući nekoliko sati kasnije.

Ali i ona ima takve!

Žene često žele imati cipele kakve nose modeli u časopisima. Ako kupujete cipele za svakodnevno nošenje na posao i u njima mislite hodati, zaboravite na vrtoglavo visoke potpetice! Osim ako na kraju dana ne želite ići kući bosi... Osim toga, manekenke koje se smiješe s naslovnica u tim ''prekrasnim'' cipelama ne moraju hodati!

25.10.2010. 13:25:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    25.10.2010. 17:55
    meni se ponekad u dućanu čini da stanem u broj više ili manje ako mog broja nema. doma onda shvatim da su mi ipak pretijesne. u dućanu mi uvijek bolje stoje :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh