« Glazba
objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana
NAJAVE

Pet najvećih festivalskih pozornica koje je Alok osvojio

Prepoznatljiv je po jedinstvenim setovima, nastupima na globalnim elektronskim događajima, kao i vodećim svjetskim festivalima

Probio se u vrh!
Probio se u vrh! (Arhiva)
Više o

festivali

,

Alok

Alok - glazbeni genij, apsolutni headliner najvećih svjetskih festivala i ujedno jedini DJ na planeti kojem je čak dva puta pošlo za rukom da nastupa pred više od milion ljudi. Brazilski superstar na najprestižnijoj DJ Mag listi rangiran je kao četvrti najbolji DJ na svijetu, uz velikane Davida Guettu, Martina Garrixa i Armina Van Buurena, a više od 70 milijuna pratitelja na društvenim mrežama i preko 5 milijardi streamova globalno, čine ga drugim najpopularnijim DJem na svijetu.

Prepoznatljiv po jedinstvenim setovima, nastupima na globalnim elektronskim događajima, kao i vodećim svjetskim festivalima, u susret njegovom nastupu na Sea Dance in Exile 19. kolovoza u Dimanod klubu na otoku Krk izdvojeno je pet nastupa koje su zacementirale Alokov superstar status.

EXIT FESTIVAL 2022.

Regionalna publika prošle godine imala je čast i zadovoljstvo uživati u live nastupu jednog od najuspješnijih producenata i DJeva današnjice i to na Glavnoj pozornici EXIT festivala. Svjetlost njegovog EDM veličanstva rasplesala je na Petrovaradinskoj tvrđavi desetine tisuća fanova iz čitavog svijeta svojim neponovljivim kombinacijama Brazilian bassa i dance popa, na premijernom nastupu na ovim prostorima.

TOMORROWLAND 2019.

Brazilski šarm i karizma, kao i nesporan talenat izdvojili su ga na jednom od najvećih svjetskih festivala - Tomorrowlandu gdje je 2019. priredio spektakl za nezaborav, ne jednom već čak TRI puta, na tri različita stagea. Zbornog pjevanja, ludih i zavodljivih brazilskih ritmova koji tjeraju na ples, uz probran set najvećih hitova fanovi se očigledno nikada ne mogu zasititi. Glas o nastupu za povijest se pronio brzo, pa ne čudi kako je upravo ovaj set jedan od najgledanijih i na You Tube kanalu Tommorowlanda, a Alok je otad maltene rezident festivala.

UNTOLD FESTIVAL 2022.

Nastup na rumunjskom Untold 2022, na neki način je prekretnica u karijeri Aloka, koji je u svakom segmentu opravdao naziv ovog festivala. Bio je to spektakl za sva čula! U potpunosti prigrlivši epitet "producent s Midinim dodirom", u Rumunjskoj je debitirao sa zapanjujućim novim konceptom nastupa uživo. Vizualni elementi sastojali su se od osvjetljenja i 3D animacije, u suradnji s video maestrom Alexanderom Hesseom, mastermindom najnovije produkcije bogova EDM-a, Swedish House Mafia. Njegov novi show izbezumio je fanove vrhunskom fuzijom višedimenzionalnog vizualnog pripovijedanja i glazbom bez granica. Premijerno je predstavljen novi DJ pult, koji formiraju dvije masivne ruke koje predstavljaju energiju univerzuma. Simbolično, energija se kanalizirala kroz scenu tako da ju je Alok mogao uživo prenijeti publici. Energetski transfer raspametio je prisutne, uz Alokov prepoznatljiv zvuk koji je do tančina ispratila živopisna i emotivna produkcija "veća od života". Ovo zaista impresivno iskustvo samo je podiglo njegove nastupe uživo na sljedeći nivo, i ujedno zadalo vraški teški domaći zadatak ostalim kolegama.

EDC LAS VEGAS 2022.

Alokov debitantski nastup na EDC u Las Vegasu, bio je ostvarenje sna, jer, kako je priznao u intervjuu za američke medije, jako dugo je sanjao da bude headliner ovog festivala. Iako je donekle imao tremu, nastup je naišao na oduševljenje publike, koja ga je, i nakon vrhunskog spektakla, ostala gladna, pa je EDC brže-bolje rezervirao Aloka i za 2023. A njegov ovogodišnji set u svitanje, koji je vodio fanove na transcendentalno glazbeno putovanje priča je za sebe.

LOLLAPALOOZA BRAZIL 2022.

Ipak, prednost domaćeg terena je nešto čime se posebno ponosi, što je i pokazao višemilijunskim nastupima na Karnevalu u Sao Paolu 2020, odnosno na dočeku Nove 2023. godine u Fortalezi. Brazilska publika je prepoznala najveću južnoameričku EDM zvijezdu, koji rame uz rame s nogometašima u ovoj zemlji uživa status božanstva. Alok to uvijek ima na umu, pa je poseban show pripremio upravo za Lollapalooza Brazil 2022, i to doslovce. Alok je kasnije otkrio kako je ovaj nastup oborio rekord za najveći broj svjetlosnih efekata na jednom koncertu u Brazilu. Lightshow je bio zadivljujuć, odvodeći pogled publike u nebo - što je samo pojačalo grandioznost njegovih elektronskih beatova.

Sea Dance in Exile na otoku Krku

Kako je ranije najavljeno, deveto izdanje Sea Dance festivala neće biti organizirano u Crnoj Gori, a specijalna edicija pod simboličnim sloganom Sea Dance in Exile, bit će održana od 17. do 19. kolovoza, u klubu Diamond smještenom u Malinskoj na otoku Krku.

Program će u četvrtak, 17. otvoriti francuska globalna senzacija Willy William uz podršku Lady Lee, Viiita i Vanjanje. U petak 18. za pult Diamonda stižu house velemajstor Fedde Le Grand praćen s Mikom Valeom, Yakkom i Dominique, dok će završne večeri, 19. kolovoza otokom Krkom dominirati brazilski elektronski čarobnjak Alok uz kojeg nastupaju duo Vanillaz, Ryu & Dante te Dominique i Vanjanja.

Regularne i VIP ulaznice dostupne su unutar sustava Entrio.

Sea Dance in Exile, od 17. do 19. kolovoza 2023., realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

04.08.2023. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh