« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
DEBAKL

Pet najdosadnijih video igrica u povijesti Svemira

Ultimativni cilj video igara je zabaviti svekoliko pučanstvo, bez obzira na spol i godine, pa zašto bi netko, pobogu, kreirao igre koje ostvaruju suprotni efekt?

Desert Bus
Više o

video igre

,

Biblija

,

virtualni svijet

,

dosada

,

igrice

,

Game Boy

Igranje video igara je izvrstan način da se ljudi zabave i opuste, te da pobjegnu od svakodnevnih briga u čaroban digitalni svijet mitskih bića i heroja. U video igricama je sve moguće, a ograničene su jedino maštom svojih kreatora.

Ultimativni cilj video igara je zabaviti svekoliko pučanstvo, bez obzira na spol i godine, pa zašto bi netko, pobogu, kreirao Bibliju za Game Boy? Donosimo vam neke od najdosadniji igrica u povijesti te video igara.

Euro Truck Simulator

Euro Truck Simulator

Programeri Euro Truck Simulatora pompozno su predstavili igricu kao super zabavu u kojoj igrači mogu voziti ogromne kamiončine po prometnicama čitave Europe. Vaš cilj je pokupiti teret i dopremiti ga na zadanu lokaciju, a pritom se morate pridržavati ograničenja brzine i pripaziti kako vozite da ne uznemiravate kravicu u prikolici. Igrica je zabavna otprilike minutu, i to kada vas zaustavi policija kako bi vam pregledala kabinu.

Pictionary

Pictionary

Neobično je to što programeri rade virtualne igre po uzoru na popularne društvene igre, poput Monopolya, kojima su, tako i onako, trebali biti bolja zamjena. Druga stvar, zašto bi netko otišao u trgovinu i kupio video igricu, kopiju društvene igre koju sigurno posjeduje, a nalazi se ispod kreveta. Jedino što treba je otpuhnuti prst prašine i zaigrati uživo s prijateljima. Digitalna verzija Pictionaryja nije mogla replicirati crtanje, pa su se pametne glave dosjetile da taj krucijalni segment igre zamijene malim i lošim igricama koju su vas trebale navesti na traženi pojam. Igranje digitalnog Pictionaryja vam opraštamo samo ako nemate prijatelja.

Tail of The Sun

Tail of The Sun

Igrica vas stavlja u ulogu prethistorijskog pećinskog čovjeka koji se može kretati bez ograničenja cijelim virtualnim svijetom, te može raditi apsolutno što je vama na pameti. Zvuči zanimljivo? E pa nije jer igrica nema nikakvih uputa ni cilja, osim indikatora o skupljenom kamenju koje služi za izgradnju tornja do Sunca, no njega nikada nećete ni vidjeti. Jedina zabava koju bi vam igrica mogla pružiti jest izmjena dana i noći, ali to je zabavno kao da gledate kako trava raste. Još jedna izvrsna karakteristika koja krasi vašeg lika je njegova česta potreba za spavanjem. Pa će tako za vrijeme plivanja ili rijetke akcijske scene prilikom lova vaš pulen jednostavno zaspati. Zapanjujuće.

King James Bible za Game Boy

King James Bible za Game Boy

Iako su postojale mnoge slične mobilne igrače platforme, sa velikom sigurnošću možemo tvrditi da je Nintendov Game Boy uveo revoluciju u način i percepciju igranja video igrica. Roditelji su gurali nemirnoj djeci  Game Boy u ruke kako bi prestala skakati na zadnjem sjedištu auta prilikom dugog putovanjima  Jadranskom magistralom na more. Bake su kupovale unucima igrice za Božić i rođendane, što je dovodilo do neopisivog ushićenja. No, zašto su programeri odlučili umjesto još nekog nastavka Super Maria napraviti Bibliju za Game Boy još uvijek je velika misterija. A sada vi procijenite da li bi raže čitali Evanđelje po Mateju ili spašavali princezu sa Super Mariom.

Desert Bus

Desert Bus

Ultimativni i neosporni prvak u teškoj kategoriji najdosadnijih video igrica ikada u povijesti Svemira je Desert Bus. Ovo čudovište je kreirano za Segu 1995. godine, a svoj kultni status zaslužuje zbog mini igre u kojoj ste trebali voziti autobus iz Tucsona u Arizoni do Las Vegasa, a sve u realnom vremenu. Da dobro ste pročitali, u realnom vremenu koliko inače treba autobusu da odvozi rutu i to pod ograničenjem brzine od 70 kilometara na sat, a za takav pothvat trebate odvojiti, ni manje ni više nego 8 sati svog života.

Nema pauze, vozite ravno kroz pustinju, a krajolik se ne mijenja osi kojeg kamena kraj ceste. Ako ste mislili prevariti igricu i ostaviti autobus da vozi ravno dok vi uživate u danu loše vam se piše jer je autobus podešen da felša u desno, pa kada izađete sa ceste počinjete iz početka. No kada dođete do Vegasa dobijete 1 bod, a kako bi prešli igricu potrebna su vam njih 99, što bi značilo preko 41 dan neprekinutoga igranja. Ako ste hrabri i imate puno slobodnog vremena, uživajte!      

Kultnu dosadu možete i pogledati:

 

27.10.2011. 23:07:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh