« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
SEKS, LAŽI I YOUTUBE VRPCE

Pet najbizarnijih zabranjenih reklama

Upozoravamo sve one slabog srca i koji se lako mogu uvrijediti da obavezno preskoče ovaj članak. Ili ga barem pogledaju kad budu sigurni da ih nitko ne promatra

Fotografija vijesti
Više o

smiješne reklame

,

brutalne reklame

,

zabranjene reklame

,

glupe reklame

,

bizarne reklame

Reklame su odavno prestale biti kratke marketinške poruke u kojima vas netko u desetak sekundi neuvjerljivo pokušava nagovoriti da kupite njegov proizvod, budući da su se posljednja dva desetljeća pretvorile u prava mala umjetnička djela. Neke od njih, barem. Sigurni smo da se i vama dogodilo, ma koliko vi to niste skloni priznati, da vas je dobra reklama rastužila, natjerala na razmišljanje ili dobro nasmijala. Portal Cracked.com donosi zabranjene bizarne reklame koje nikada nisu ugledale svjetlo dana na televizijama, a mi vam prenosimo najbolje od njih.

30 kratkih i jasnih sekundi ove reklame ne ostavlja previše mjesta interpretaciji, niti se u bilo kojem trenutku trudi pretvarati da joj je poruka suptilnija nego što to izgleda. Friško vjenčani mladi par konzumira svoj novi brak u ofucanoj hotelskoj sobi i taman kad pomislite da ste sve vidjeli, zaskoči vas neviđena kreativnost bogova marketinga, koji u pravom trenutku u priču ubacuju svoj proizvod. Na kraju krajeva, kad bolje razmislite, kad pokušavate osmisliti duhovitu reklamu za bombone, opcije su vam poprilično ograničene.

Još jedna u nizu „genijalnih" ideja koja na najprizemniji mogući način iskorištava sve žive seksualne i filmske klišeje kako bi nam u kritičnom trenutku pokazala kako je biti muško najbolja stvar na svijetu. Prodano! Iako nije teško pogoditi zbog čega je reklama zabranjena, voljeli bismo vjerovati da je to zbog činjenice da bi učinila Spriteu više štete nego koristi. Želite li i vi imati u glavi mentalnu sliku muškog ejakulata svaki put kada pijete ovo pjenušavo piće? Ni mi također.

Ova je reklama odličan način da suptilno spojite poznate Internet memove poput TubGirla, Goatseja i malo elektronske muzike kako bi natjerali ljude da kupe proizvod kojem je od samih početaka pored iPoda kronično nedostajalo osobnosti. Šteta što mu ni to nije pomoglo.

Tvorcima ove reklame doista ništa nije sveto. Kužimo da netko može raditi proste reklame za piće i glazbeni player, pa čak i bombone, ali ne dirajte nam čokoladna jaja! S druge strane, ukoliko ste gledajući ovu reklamu pomislili kako se čak i jaja seksaju redovitije nego vi, vjerujemo da vam nije lako i dajemo vam za pravo da mislite kako je ova reklama zapravo u neku ruku simpatična.

Ova je zadnja „reklama" zapravo više parodija sličnih reklama iste kompanije, ali je istovremeno i jedna od duhovitijih koje smo vidjeli. 

16.09.2011. 19:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh