« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
VOLITE SVOJE TIJELO

Pet načina na koje oštećujete kožu a da to ni ne znate

Iako im možda ne pridajete previše važnosti, pušenje, brzinske dijete, manjak sna i ostali čimbenici izravno i neizravno utječu na vašu kožu

Pet načina na koje oštećujete kožu a da to ni ne znate
Pet načina na koje oštećujete kožu a da to ni ne znate (MWN/Shutterstock)

Nutricionistica Michele Kingston (na fotografiji dolje) upozorava na situacije u kojima možda štetite zdravlju svoje kože a da toga niste ni svjesni.

Pušenje. Udisanje i izdisanje dima cigarete povećava količinu oksidansa u tijelu i potiče nastanak bora. Ujedno smanjuje i razinu cinka u tijelu koji je potreban za zacjeljenje kože.

>> Pet stvari koje vaša koža treba svaki dan

Brze dijete.  Masnoće su neophodne za integritet svake pojedine stanice kože. Čest prelazak na dijetu i s nje može negativno utjecati na elastičnost kože zbog čega može izgledati obješeno.

Trčanje. Sportovi velikog intenziteta u kojima su naprezanja velika i zahtjevna mogu istegnuti kožu. Trčanje, na primjer, može izazvati dehidraciju koja kao posljedicu, između ostalog, ima i suhoću kože i nezategnutost.

>> Osjetljiva koža - kako je njegovati

Manjak sna. Spavanje je proces tijekom kojega se tijelo oporavlja, odmara i regenerira. Malo sna znači malo vremena za pomlađivanje tijela pa tako i kože. Nadalje, položaj vašeg lica na jastuku može izazvati privremene pregibe na koži i eventualno formiranje bora. Najbolje je da jastučnica bude od glatkih materijala poput svile kako biste to izbjegli.

Kozmetika. Određeni proizvodi za ljepotu sadrže opaku kemikaliju koja se zove natrijev lauril-sulfat koji može razgraditi prirodne masnoće kože i učiniti je slabom i nezdravom.

04.07.2012. 13:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh