« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
GLOBALNA SIGURNOST

Pet milijuna tajnih e-mailova tvrtke Stratfor od danas na Wikileaksu

E-mailovi, koje su ulovili hakeri, mogli bi otkriti osjetljive izvore te baciti svjetlo na mutni svijet prikupljanja informacija, čime se Stratfor bavi

Fotografija vijesti
Više o

WikiLeaks

,

Anonymous

,

Stratfor

Najpoznatija stranica za objavu tajnih dokumenata, slavni Wikileaks, počeo je danas s objavljivanjem više od pet milijuna email poruka Stratfora, jedne od najvećih tvrtki koje se bave analitikom vezanom za globalnu sigurnost, čije usluge kupuju korporacije i vlade diljem svijeta, prenosi Hina.

E-mailovi, koje su ulovili hakeri, mogli bi otkriti osjetljive izvore te baciti svjetlo na mutni svijet prikupljanja informacija, čime se Stratfor bavi.

Stratfor je priopćio u ponedjeljak rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu da objavljivanje tih e-mailova predstavlja pokušaj zastrašivanja i ušutkavanja tvrtke, ali da ona neće popustiti tom pritisku.

Neki objavljeni e-mailovi su "možda lažirani ili izmijenjeni..., a neki bi mogli biti autentični", navodi se u priopćenju Stratfora.

Stratfor je istaknuo da neće objašnjavati sadržaje ovih poruka, niti potvrđivati njihovu vjerodostojnost.

"Naša imovina je ukradena i mi nećemo biti žrtve dva puta tako što ćemo pristati da odgovaramo na pitanja o njima", dodaje se u priopćenju.

WikiLeaks ne navodi na koji je način došao do vanjske i unutarnje korespondencije Stratfora čije je sjedište u Austinu, u američkoj državi Teksas.

Hakeri koji se dovode u vezu s organizacijom Anonymous priopćili su početkom godine da su ukrali elektronsku poštu stotinjak službenika Stratfora. Anonymous je tada rekao da planira objaviti podatke kako bi javnost saznala "istinu" o operacijama Stratfora.

27.02.2012. 11:53:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh