« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRESTANITE

Pet godina života provedemo brinući se

U moru podataka o tome na što trošimo vrijeme u životu, brige su se naglo počele penjati i uzimati nam sve veći dio života

Želite li stvarno potrošiti pet godina života na brige?
Želite li stvarno potrošiti pet godina života na brige? (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

depresija

,

problemi

,

tjeskoba

,

zabrinutost

,

brige

Bez obzira na to u što vjerujete, imamo li jedan život ili bezbroj njih, pet godina na brige prilično je neracionalno trošenje vremena. Ono što je najgore od svega, najčešće se zapravo radi o bezrazložnoj zabrinutosti. 

Prema istraživanju britanske organizacije Benenden Health, prosječna odrasla osoba dva se sata dnevno brine zbog posla, veza, financija, zdravlja, starenja i još mnogo drugih stvari.

Da se samo brinete, to još ne bi bilo toliko tragično, no posljedica zabrinutosti je tjeskoba, koja vam ne dozvoljava da se koncentrirate na poslu, teže spavate, postajete razdražljivi i češće se svađate s partnerom. Ukratko, trajna zabrinutost ostavlja posljedice na zdravlje, i to prilično ozbiljne. 

Među favoritima za brigu su višak kilograma, starenje, financijski problemi i nesigurnost, problemi u vezama te umor. 

Za kraj, podsjećamo da su znanstvenici utvrdili da zabrinutost ne rješava probleme, nego upravo suprotno, još ih i pojačava. Stoga, pljunite u šake i riješite probleme na neki učinkovit način prije nego što vam dođu zdravlja, a možda i glave.

28.01.2013. 12:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh