« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BACANJE DISKA

Perković novim rekordom slavila na mitingu Dijamantne lige

Na posljednjem mitingu Dijamantne lige ove sezone, Sandra Perković postigla je najbolji rezultat i novi hrvatski rekord

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sandra Perković

,

bacanje diska

,

Dijamantna liga

Sandra Perković (20) pobjednica je natjecanja bacačica diska na posljednjem ovosezonskom mitingu "Dijamantne lige" u Bruxellesu. Europska prvakinja iz Barcelone do pobjede u Bruxellesu je stigla bacivši novi hrvatski rekord od 66,93 metara.

Perković je tako pri samome kraju ove vrlo uspješne sezone uspjela popraviti vlastiti nacionalni rekord, kojega je postavila u ožujku u Splitu, za osam centimetara.

Pobjeda u Bruxellesu druga je za Perković u "Dijamantnoj ligi" ove godine, najbolja je bila i u New Yorku, a zahvaljujući njima, te drugom mjestu u Londonu i trećem mjestima u Dohi i Parizu naša mlada atletičarka zauzela je drugo mjesto u ukupnom redoslijedu diskašica u "Dijamantnoj ligi", iza Kubanke Yarelis Barrios.

Slijede nastupi u Zagrebu i Splitu

Upravo je Barrios bila druga iza Perković s hicem od 65,96 metara, dok je treće mjesto zauzela Kineskinja Yanfeng Li sa 64,74m.

U ukupnom redoslijedu "Dijamantne lige" Barrios je osvojila 20 bodova, Perković 16, dok su treće mjesto podijelile Australka Dani Samuels, Rumunjka Nicoleta Grasu i Amerikanka Aretha Thurmond sa po tri boda.

Do kraja sezone Perković će još nastupiti na mitingu u Zagrebu 1. rujna, te na Kupu kontinenata u Splitu sljedećeg vikenda.(hina/metro-portal)

27.08.2010. 20:56:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh