« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DOMINACIJA

Dijamantna liga: Blanka Vlašić skočila do sedme pobjede u nizu

Blanka Vlašić potvrdila je ukupnu pobjedu ovosezonske Dijamantne lige skokom preko 2 metra

(Getty Images)
Više o

Dijamantna liga

,

Blanka Vlašić

Blanka Vlašić (26) pobjednički je završila svoju besprijekornu sezonu u natjecanjima skakačica u vis na mitinzima atletske "Dijamantne lige", ona je u Bruxellesu u svom sedmom nastupu u ovom natjecanju i sedmi put pobijedila, te tako osvojila ukupno prvo mjesto s maksimalnih 32 boda.

Dvostruka svjetska prvakinja, koja je ove godine po prvi put u karijeri osvojila i naslov europske prvakinje po prohladnom je vremenu i laganoj kiši u Bruxellesu preskočila 2,00 metra, te svojoj niski uspjeha u "Dijamantnoj ligi" (Doha, Oslo, Rim, Pariz, Stockholm, London) pridodala pobjedu i na završnom mitingu.

Vlašić je do visine od 1,95 bila b ez rušenja, da bi 1,98m i 2,00m preskakala iz drugog pokušaja, ali i to joj je bilo dovoljno za pobjedu. Drugo mjesto je s preskočenih 1,98m osvojila Talijanka Antonietta Di Martino, a treće s istom visinom Šveđanka Emma Green.

Po osiguranoj pobjedi Vlašić je pokušala preskočiti letvicu na visni od 2,04m, što bi joj bio novi najbolji rezultat sezone, no niti jedan od tri pokušaja nije bio uspješan. Vlašić je u "Dijamantnoj ligi" trijumfirala sa 32 boda, drugo je mjesto sa četiri zauzela Di Martino, dok je Green s tri boda treća.

Do kraja sezone Vlašić će još nastupiti na mitingu u Zagrebu 1. rujna, te na Kupu kontinenata u Splitu sljedećeg vikenda.(hina/metro-portal)

REZULTATI:
1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV)         2,00m
2. Antonietta Di Martino (Ita) 1,98
3. Emma Green (Šve)            1,98

27.08.2010. 22:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh