« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DOBRO PRIPREMLJENI

Hrvatski vaterpolisti sada misle samo na Crnu Goru

VIDEO - Izbornik Ratko Rudić i vaterpolisti optimistični su, ali i i oprezni uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu u Zagrebu

vaterpolo europsko prvenstvo
vaterpolo europsko prvenstvo (Ronald Goršić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Ratko Rudić

,

EP vaterpolo

,

hrvatska vaterpolo reprezentacija

,

hrvatski vaterpolisti

,

turizam rekordno

,

biskup Milovan

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ratko Rudić na završnoj konferenciji za novinare uoči Europskog prvenstva izjavio je da ''imamo dobro posloženu reprezentaciju na svim pozicijama i ne bježimo od uloge favorita, ali sada su sve naše misli usmjerene na prvu utakmicu protiv Crne Gore''.

>> Mogu li hrvatski vaterpolisti do prvog europskog zlata?

"Crna Gora je branitelj naslova i uz nas i Srbiju svakako jedan od glavnih favorita za naslov prvaka Starog kontinenta, ali ta utakmica u konačnici ništa ne mora značiti jer mi u našoj skupini igramo još teške utakmice protiv Italije, Španjolske i Rumunjske i tek bi za Tursku mogli kazati da ne spada u sam vrh", rekao je Rudić ustvrdivši da su Hrvatska i Crna Gora izjednačene u kvaliteti, a jedinu malu prednost svoje momčadi vidi u činjenici da ima više igrača koji mogu postići gol.

Naš najstariji igrač i kapetan Samir Barač kazao je da na prvenstvima Europe, po tradiciji, igramo nešto slabije, ali da ova generacija ne osjeća nikakav pritisak, a pogotovo ne od igranja pred domaćom publikom.  "Opreza nikada dosta, ali u ovom trenutku sve naše misli su okrenute prema susretu prvog kola protiv Crne Gore, jer je uvijek dobro započeti natjecanje s pobjedom" , kazao je 37-godišnji napadač.

Jedan od najmlađih u našoj reprezentaciji ljevoruki Maro Joković iz dubrovačkog Juga smatra da je u utakmicu s Crnom Gorom ne smijemo ući nepromišljeno. "Čujem da će za njih braniti Denis Šefik, ali on je branio i u nekim drugim utakmicama u kojima smo mi dobro prolazili, a poznajemo ga i iz Jadranske lige, kao i sve ostale igrače iz Crne Gore, ali i oni dobro poznaju nas", kazao je Joković.

Iako izbornik crnogorske reprezentacije Petar Porobić još nije prijavio 13 vaterpolista, jedino iznenađene za naš stručni stožer može biti u uvrštavanju Denisa Šefika, iako su i Šćepanović i Radić gotovo jednako kvalitetno rješenje na golu. Za razliku od Porobića, Ratko Rudić je još prije nekoliko dana najavio da će Hrvatska na Europskom prvenstvu igrati samo s jednim vratarom i u sastavu:

vratar: Josip Pavić, bekovi: Damir Burić, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, centri: Igor Hinić i Nikša Dobud, vanjski igrači: Sandro Sukno, Petar Musim, Miho Bošković, Samir Barač, Paulo Obradović, Frano Karač i Maro Joković.

Utakmica Hrvatska - Crna Gora igra se u nedjelju, 29. kolovoza, u 20,40 sati na bazenu Mladosti na Savi. (hina/metro-portal)

27.08.2010. 13:36:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh