« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kosor ministrima:

Perite ruke, ali ne od odgovornosti

POGLEDAJTE VIDEO - na sjednici Vlade razgovaralo se o svinjskoj gripi i arbitražnom sporazumu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

Darko Milinović

,

svinjska gripa

,

arbitražni sporazum

Na današnjoj sjednici Vlade ministar zdravstva Darko Milinović je podnio izvještaj o aktualnostima vezanim uz svinjsku gripu u Hrvatskoj.

Potvrdio je i treći smrtni slučaj zbog nove gripe, ali i naglasio da nije potvrđeno je li osoba preminula od posljedica obične gripe koja ima simptome jače od svinjske gripe.

Milinović je dodao da je bolesnik bolovao od kronične bolesti kao i prethodna dva smrtna slučaja. Izvjestio je da će Hrvatska dobiti dodatnih 362.900 doza cjepiva protiv sezonske gripe. Broj oboljelih od virusa H1N1 popeo se na 2.523 oboljela, a cjepivo za novi virus trebalo bi stići početkom prosinca.

Zahvalio se svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti istaknuvši kako Hrvatska ima 33 respiratora koji su na čekanju za distribuciju u slučaju da negdje budu potrebni.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor poručila je, pak, ministrima da redovito peru ruke i ne približavaju se sugovornicima. „Iako sam ja sad čestitala rođendan ministru Šukeru pa smo bili puno bliže. Ministri, perite ruke ali ne od odgovornosti", savjetovala je predsjednica Vlade.

Sa današnje sjednice Vlade u Sabor je poslan prijedlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o arbitraži sa Slovenijom.

"Ovime Hrvatska može reći da je svoj dio posla obavila na vrijeme i u roku", rekla je Kosor. Sabor bi, dodala je, o ratifikaciji mogao raspravljati idući tjedan, a premijerka očekuje da će ga i ratificirati. Sporazumom se, ponovila je, odvajaju pregovori o ulasku Hrvatske u EU od rješavanja graničnog pitanja.

Kosor je rekla da joj je predsjednik Europske Komisije Jose Barroso jamčio da će arbitri biti izabrani na temelju tri kriterija, a to su kompetentnost, neovisnost i nepristranost, zbog čega je uvjerena da će te osobe biti potpuno kompetentne.

12.11.2009. 16:30:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh