« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
crna dijagnoza

Svinjska gripa ubila i četvrtu žrtvu - mladića iz Siska

Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe potvrdio je još jedan smrtni slučaj povezan s H1N1

(Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

svinjska gripa

,

H1N1

,

žrtve svinjske gripe

Svinjska gripa uzela je i četvrtu žrtvu, javljeno je iz Stožera za praćenje pojavnosti nove gripe a koje potpisuje ministar Milinović. Pacijent mlađe dobi (33 godine) je petog dana bolesti u iznimno teškom stanju premješten iz OB Sisak u Kliniku za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević. Dijagnoza - primarna influenca i pneumonija, te ARDS (akutni respiratorni distres).

''Muškarac koji je preminuo bolovao je oko dva tjedna, od toga je desetak dana bio u Klinici 'Fran Mihaljević', gdje su se borili za njegov život. Nije bolovao ni od koje kronične ili neke druge bolesti'', izjavio je za Jutarnji list prof. Ilija Kuzman.

Ministar Milinović potvrdio je da je riječ o osobi koja nije bila lošeg zdravstvenog stanja, no da se komplikacije mogu dogoditi i kod zdravih ljudi

Tijekom idućih dva tjedna distribuirat će se oko 120.000 doza cjepiva. Do kraja idućeg tjedna prioritet u cijepljenju protiv sezonske gripe imaju kronični bolesnici i osobe starije od 65 godina.

Do danas je od pojave virusa u Hrvatskoj zabilježeno 2523 slučaja oboljenja od pandemijske gripe, a oko 100.000 doza antivirusnih lijekova distribuirano je na teren.

Svinjska gripa najviše se raširila u Splitu, u kojem je do danas oboljelo 1532 ljudi, a u ovom je trenutku u splitskom KBC-u hospitalizirano 15 osoba od kojih 14 boluje od upale pluća, izvijestio je krizni stožer Splitsko-dalmatinske županije za pandemijsku gripu.

Voditelj Zarazne klinike KBC-a Split dr. Nikola Bradarić također je potvrdio kako je pacijentica sa znakovima akutne upale jučer rodila, te je preventivno odvojena od svog djeteta kako se novorođenče također ne bi zarazilo svinjskom gripom.

12.11.2009. 16:45:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh