« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
posrnulo gospodarstvo

Traži se hitna pomoć države za Đuru Đakovića

POGLEDAJTE VIDEO - proizvodnja je stala, a više od tisuću radnika je na čekanju

(Milivoj Keber/Cropix/Infopunkt)
Više o

Vedran Dragičevć

,

Đuro Đaković

,

Ivan Barić

Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske i Udruge branitelja slavonskobrodskog Đure Đakovića traže od Vlade hitno rješavanje situacije u toj tvrtki, jer je velik dio radnika na čekanju već pet mjeseci, a budućnost tvrtke i radnika je ugrožena.

U Đuro Đaković Holdingu zaposleno je pet tisuća ljudi, od čega ih je 1.200 zaposleno u državnom dijelu kompanije, izjavio je v.d. predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Vedran Dragičević na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da su na čekanju gotovo svi od tih 1.200 radnika u državnom dijelu kompanije, a petstotinjak njih su hrvatski branitelji. Od Vlade traže da se potpišu ugovori vezani za poslove s Hrvatskim željeznicama (HŽ) i Jadranskim naftovodom (Janaf) koji su ranije ispregovarani.

Predsjednik Udruge branitelja Đure Đakovića Ivan Barić kaže da su postojali neki dogovori s bivšim ministrom Polančecom, dobili su i neka obećanja, ali ništa se nije dogodilo a proizvodnja je od 6. mjeseca potpuno stala.

Sindikati poručuju kako neće mirno gledati propast tvrtke te u otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor poručuju da će, ukoliko se ne donese rješenje, poduzeti radikalne akcije kao što je izlazak na ulicu te opstruiranje predsjedničke kampanje.

Dragičević je na konferenciji za novinare rekao i kako imaju vrlo lošu komunikaciju s Ministarstvom, mora, prometa i infrastrukture, odnosno kako je nemoguće stupiti u kontakt s resornim ministrom Božidarom Kalmetom.

12.11.2009. 14:46:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh