« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RAZRUŠENA ZEMLJA

Pentagon na Haiti šalje još 2.000 marinaca

Prva skupina američkih marinaca već se nalazi na Haitiju, a danas ih kreće još kako bi sudjelovali u pružanju pomoći žrtvama potresa

(Getty Images)
Više o

Pentagon

,

marinci

,

potres Haiti

,

pomoć Haiti

Pentagon je naredio upućivanje dodatnih 2.000 marinaca na Haiti, preusmjeravajući vojnike koji su bili na putu prema Perzijskom zaljevu i Africi, objavila je u srijedu američka ratna mornarica.

Mornarica je priopćila da su tri broda desantne skupine USS Nassau u ponedjeljak napustili matičnu luku Norfolk, u Virginiji, ploveći na redoviti razmještaj, no rečeno im je da umjesto toga idu u Haiti kako bi sudjelovali u pružanju pomoći žrtvama potresa.

Skupina brodova je u srijedu ukrcala marince u Sjevernoj Karolini, a uključivat će 2.000 mornara i 2.000 marinaca kad krene za Haiti, možda već u četvrtak.

Prva skupina od oko 2.000 marinaca već se iskrcala na Haiti u utorak gdje pružaju pomoć. Dužnosnici Pentagona su kazali da je sada u Haitiju ili na brodovima pred obalom te zemlje oko 11.500 američkih vojnika, a očekuje se da će ih do kraja tjedna biti 16.000. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 00:40:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh