« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SIMFONIJSKA BAJKA

Peća i vuk u dva termina u petak, 7. studenoga

Hrvatska glazbena mladež i Zagrebačka filharmonija misle i na djecu sa posebnim potrebama i slabijeg imovinskog stanja, te djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi te im poklanja besplatne karte

Simfonijska bajka u Lisinskom
Simfonijska bajka u Lisinskom (HGM)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Peća i vuk

U sklopu Malenog ciklusa Hrvatske glazbene mladeži i u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom 7. studenog 2014. u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u 10 i 11.30 sati održati će se simfonijska bajka Peća i vuk.

Zbog velikog interesa održati će se dva termina predstave. Hrvatska glazbena mladež i Zagrebačka filharmonija misle i na djecu sa posebnim potrebama i slabijeg imovinskog stanja, te djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi te im poklanja besplatne karte za ovu predivnu simfonijsku priču za koju odgajatelji i pedagozi kažu kako bi trebala biti osnova predškolskog i školskog obrazovanja.

PEĆA I VUK
Zagrebačka filharmonija
Dinko Appelt, dirigent
Vinko Štefanac, glumac

Simfonijska bajka Peća i vuk djelo je ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva namijenjeno djeci, prilagođeno za pripovjedača i orkestar. Skladatelj je za ovu orkestralnu suitu napisao i tekst koji predstavlja zanimljivu i duhovitu priču o hrabrom dječaku Peći, koju pripovijeda dramski glumac, a pojedine osobe i životinje u priči predstavljene su glazbenim instrumentima. Ulogu pripovjedača ima poznati kazališni glumac Vinko Štefanac, a instrumentima će muzicirati glazbenici Zagrebačke filharmonije uz dirigentsku palicu maestra Dinka Appelta. Peću predstavljaju gudački instrumenti, djedicu fagot; mačku klarinet; patku oboa; lovce trube; a četiri roga vuka. Sve likove priče slijede slike na velikom platnu, koje prikazuju kako je dječak Peća uz pomoć lovaca i životinja savladao strašnog vuka.
Od premijere 1936. do danas, ovaj je naslov doživio i nebrojene adaptacije u druge medije te se i dan danas izvodi na brojnim koncertnim pozornicama diljem svijeta. Informacije oko cijene i rezervacije ulaznica možete dobiti na mail adresi Hrvatske glazbene mladeži hgm@hgm.hr i na broju telefona 

06.11.2014. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh