« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SUPER

Converse Rubber Tracks konačno u regiji!

Mladi neafirmirani bandovi iz regije dobit će mogućnost snimanja u profesionalnom studiju zahvaljujući ovom sjajnom projektu

U Hrvatskoj će biti tri radionice
U Hrvatskoj će biti tri radionice (Converse)
Više o

demo bendovi

,

Converse Rubber Tracks

,

snimanje glazbe

Program Converse Rubber Tracks nastao je iz želje brenda Converse da glazbenoj zajednici u našoj regiji omogući i pokloni projekt preko kojega će talentirani umjetnici moći izraziti svoju kreativnost.

Svjetski priznati glazbeni program, koji po prvi put dolazi u regiju, pružit će mogućnost neafirmiranim bandovima snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklyna.

Platforma "Converse Rubber Tracks" otvara poziv za sve bandove s prostora Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. "Converse Rubber Tracks" počinje s aktivnostima u regiji u studenom 2014. i trajat će do svibnja 2015. godine.

U sklopu projekta "Converse Rubber Tracks" svim zainteresiranim posjetiteljima, bit će pružena mogućnost prisustvovati zabavnim i edukativnim glazbenim radionicama koje će, na različite teme, održati najeminentniji domaći glazbenici i producenti. Radionice "Converse Rubber Tracks" održat će se u sljedećim gradovima do ožujka 2015. godine: Beograd, Novi Sadu, Niš, Zagreb, Split, Sarajevo, Banja Luka i Skoplje.

Prva radionica u okviru regionalne platforme "Converse Rubber Tracks" održat će se 15. studenoga u Domu omladine Beograda, s početkom u 12h uz besplatan ulaz. Predavači radionice su članovi kultnog punk-rock banda Ateist rap koji iza sebe imaju četvrt stoljeća postojanja i rada.

Mjesta i vremena održavanja ostalih radionica u regiji, od koiih su tri u Hrvatskoj, biti će uskoro objavljena.

Nakon održanih radionica, u ožujku sljedeće godine uslijedit će glavni dio "Converse Rubber Tracks" projekta, prijavljivanje bendova i glasanje. Svi zainteresirani bandovi, bez obzira na žanr, moći će se prijaviti popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.hr. U najuži krug ući će bandovi odabrani putem glasanja fanova, a od 15 odabranih izvođača stručni žiri će odabrati njih 7 koji će dobiti priliku snimati u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izvođači će moći u studiju provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju glazbu.

Nakon snimanja u Novom Sadu u svibnju sljedeće godine, najbolji bendovi s natjecanja "Converse Rubber Track" nastupit će na koncertu u Domu omladine u Beogradu.

Natjecanje "Converse Rubber Tracks" se do sada održalo u SAD-u, Brazilu, Španjolskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. "Converse Rubber Tracks" pružio je mogućnost više od 500 glazbenika da dožive jedinstveno iskustvo snimajući u vrhunskim profesionalnim studijima s timom iskusnih producenata, a bez troškova.

Kroz "Converse Rubber Tracks" Converse se zahvaljuje kreativnom društvu i ljudima na promoviranju brenda kroz 105 godina dugu povijest.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.hr.

07.11.2014. 09:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh