« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
Kartica sa srcem

PBZ pomaže Općoj bolnici u Vukovaru

Humanitarna akcija PBZ-a stigla i do Vukovara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Jozić)
Više o

PBZ

,

Vukovar

,

kartica sa srcem

Humanitarna akcija PBZ Carda, „Praćenje djece sa neurorizicima" svoju drugu postaju našla je u Vukovaru. Digitalni UZV color doppler uređaj u vrijednosti od 197.907 kuna donacija je koja će pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Vukovar pomoći dići razinu zdravstvene skrbi za cijelu županiju.

- U Vukovarskoj Općoj bolnici godišnje se rađa oko 450 djece, a 10 posto njih spada u neurorizičnu skupinu. Zahvaljujući naprednim dijagnostičkim mogućnostima, novim aparatom se ovakve poteškoće u razvoju mogu umanjiti ili u lakšim slučajevima potpuno eliminirati, - objasnio je dr. Davor Bandić, pedijatar Opće bolnice Vukovar.

Vukovarska Opća bolnica ima posebno mjesto u novijoj hrvatskoj povijesti. Stoga su zadovoljstvo dolaskom u Vukovar izrazili čelni ljudi PBZ grupacije Božo Prka i Mislav Blažić.

- U Vukovar uvijek dolazim sa posebnim emocijama. Čast nam je biti ovdje i pomoći bolnici Vukovar. Vukovar je pomogao Hrvatskoj da bude slobodna, ovom donacijom mi simbolično pomažemo Vukovaru u onome što mu treba, - rekao je predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka.

- Izuzetno nam je drago da je naša druga donacija unutar humanitarne kartice American Express kartice sa srcem upućena Općoj bolnici Vukovar. Ovom donacijom željeli bismo uljepšati nadolazeće blagdane i dane darivanja, ujedno pomažući Odjelu za pedijatriju u njegovom svakodnevnom radu, - dodao je predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo istaknuo je kako Privredna banka Zagreb Vukovaru važan partner, najavljujući nove projekte kojima je cilj stipendirati mlade vukovarce koji žele studirati.

- Najveće bogatstvo u životu je imati prijatelje, a Vukovar za prijatelje ima preko četiri milijuna Hrvata, - dodao je, uz zaključak kako je najvažnija antirecesijska mjera ulaganje u mlade.

Na pitanje kako je živjeti u Vukovaru danas, gradonačelnik zaključuje - Kako je bilo dobro je. Kako bi trebalo biti daleko je.

Nadamo se da će ovakve i slične akcije pomoći Vukovaru da što prije i na gospodarskom planu postane ono što je svim Hrvatima odavno - ponos Hrvatske.

 

20.12.2009. 16:58:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh