« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
OPA :)

Pauza za kavu važna je za zdravlje

Ako spadate u one kojima nije strano u radno vrijeme napraviti pauzicu za kavu, možete biti mirni - šefu samo pokažite ovo istraživanje

Pauza za kavu ključna je za energiju na poslu
Pauza za kavu ključna je za energiju na poslu (Shutterstock)
Više o

kava

,

posao

,

pauza za kavu

Pauza za kavu omiljena je zaposlenicima, no šefovi uvijek gunđaju misleći da ekipa troši vrijeme koje bi mogla korisnije upotrijebiti. No, istraživanja govore drugačije - radnici koji si priušte kraći odmor tijekom radnog dana izdržljiviji su i manje osjećaju ukočenost i bolove kada se vrate na radno mjesto, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Baylor u poslovnoj školi Hankamer

Naime, pauze tijekom radnih sati, naravno kratke, odlične su za zdravlje jer daju radnicima više energije. Ovo je još izraženije ako se pauze koriste za neke aktivnosti koje ih opuštaju, kao što je šetnja ili - kavica s kolegama. 

Kako je u zadnje vrijeme i kod nas postalo popularno tjerati radnike da rade dok ne padnu od iscrpljenosti, kao u američkim filmovima, vrijedi ponoviti rezultate istraživanja provedenog 2012. koje je utvrdila da tek svaki peti Amerikanac koristi pauzu za ručak.

No, činjenica je da na taj način tvrtka zapravo ne profitira, jer ljudi velik dio radnog vremena provode radeći dekoncentrirano i bezvoljno, što se lako da promijeniti - neka odu na dvije kratke pauze za kavu i priča će biti potpuno drugačija.

Stoga, iskoristite što možete - bit će vam lakše raditi.

23.09.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh