« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina
ČUDA IZ BOSNE

Paul von Ward na Bosanskoj piramidi Sunca

Znanstvenik koji je u Zagrebu održao zapaženo predavanje o reinkarnaciji posjetio kontroverzno arheološko nalazište

Paul von Ward i Semir Osmanagić
Više o

Bosanska piramida Sunca

,

Paul Von Ward

Na poziv osnivača Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semira Osmanagića u posjeti Bosanskoj dolini piramida u Visokom boravio je američki znanstvenik i autor Paul von Ward. Obišao je arheološke lokalitete Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca, tumulusa u Vratnici, te podzemnih mreža tunela "KTK' i "Ravne".

Paul von Ward je autor četiri znanstveno-popularne knjige: "Razgradnja piramide" (1981), "Naše solarno nasljeđe" (2001), "Bogovi, geni i svjesnost" (2004), "Genetika duše: znanost i reinkarnacija" (2008). Istraživač je iz oblasti interdisciplinarne kosmologije, a posebno se bavi arheološkim monumentima naprednih društava.

Tijekom konferencije za tisak u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" 17. svibnja 2010. izjavio je:

"Bosanska dolina piramida je najuzbudljivije i najznačajnije arheolosko nalazište na svijetu. Bosanske piramide veće su i od egipatskih. Prema građevinskom materijalu i slaganim slojevima može se zaključiti da je ovdje riječ o umjetnim strukturama. Beton na Bosanskoj piramidi Sunca znatno je kvalitetniji od betona u antičkom Rimu ili današnjih betona. Ovdje je riječ o ogromnom građenom kompleksu koji je dobro očuvan. Pred nama su ostaci građevina koje datiraju prije posljednje planetarne kataklizme. Mjerenja energetskih isijavanja i ultrazvuka u Bosanskoj piramidi Sunca i na tumulusu u Vratnici upozoravaju na umjetne izvore ovih energetskih fenomena."

24.05.2010. 16:24:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh