« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
ČESTITAMO

Paul McCartney napunio 80.

Kako je tako lako pisao stvari taj mladac iz radničke obitelji u Liverpoolu? Izgleda lako ;)

Macca i dalje svira...
Macca i dalje svira... (Arhiva)
Više o

Liverpool

,

Paul McCartney

,

80. rođendan

Paul McCartney, živuća legenda britanske i svjetske glazbe napunila je danas 80 godina... puno ako znamo da svira više od 60 godina, malo ako ga želimo i dalje gledati na koncertima širom svijeta.

Iako je napoznatiji kao jedan od para koji je najviše zadužio modernu glazbu - Lennon i McCartney su napravili toliko legendarnih stvari da im je teško i prebrojati (iako, mogli bi naravno ako je potrebno...).

Kako je tako lako pisao stvari taj mladac iz radničke obitelji u Liverpoolu? Teško je reći, vjerojatno su uz njegovog oca koji je volio i svirao jazz u lokalnom bendu bili važni i Harrison i Lennon, no bez njega ne bi bilo ništa...

Prodao je preko 200 milijuna ploča (i ostalih načina slušanja glazbe), dobio 18 Grammyja, od 1997. godine je Sir Paul, skladao je oratorije i ostalu klasičnu glazbu, eksperimentirao i s elektronskom glazbom....

Tko god je uživo ili na YouTube gledao njega uživo, dobro zna da Paul svira sve moguće instrumente i da je glazba jedini način na koji ga se treba slušati... zatvorenih očiju, ugodno uvaljeni i s užitkom... jer nam je takav velikan dao glazbu za dušu.

Sretan rođendan, Sir Paul, i još puno godina!

18.06.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh