« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
WOW!

Paul McCartney headliner jubilarnog Glastonburyja

McCartney je posljednji put na Glastonburyju nastupio na također obljetničkom izdanju, 2004., kada je festival slavio 35. rođendan

Legenda na legendarnom festivalu
Legenda na legendarnom festivalu (Arhiva)
Više o

Paul McCartney

,

Glastonbury

Paul McCartney predvodit će glazbenu postavu na Glastonburyju 2020., jednom od najvažnijih svjetskih festivala na otvorenom, koji iduće godine slavi 50. obljetnicu.

McCartney je posljednji put na Glastonburyju nastupio na također obljetničkom izdanju, 2004., kada je festival slavio 35. rođendan. 

"McCartneyjev povratak na pozornicu u Glastonburyju apsolutno je ostvarenje sna. Stvarno nisam nikoga više željela za 50. godišnjicu", kazala je organizatorica Emily Eavis, kći osnivača festivala. 

McCartney koji će ondje nastupiti u subotu, 27. lipnja, kazao je da ga veseli što je dio svečanoga izdanja festivala.

"Vidimo se iduće ljeto!", napisao je na Twitteru. 

Slavan po svom ljevičarskom duhu i često natopljen blatom, festival je prvi put održan 1970., godine u kojoj su se Beatlesi raspali. 

Osnivač Michael Eavis prije nekoliko je godina kazao da mu je najveća pogreška što je odbio nastup još jednog bivšeg člana Beatlesa, gitarista Georgea Harrisona, koji je 1999. osnovao novi bend i želio na Glastonbury. "Dvije godine poslije George je umro i strašno sam se grizao zbog toga". 

McCartney će tjedan dana prije nastupa proslaviti 78. rođendan, čime će postati najstariji 'headliner' u povijesti Glastonburyja, pet godina stariji od Charlieja Wattsa, kojem su bile 73 kada su ondje svirali Rolling Stonesi 2013. 

Na prvom festivalu najveća je zvijezda bio Marc Bolan. Ulaznica je koštala funtu, a uključeno je bilo i besplatno mlijeko. Eavis je, naime, bio mljekar. 

07.12.2019. 17:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh