« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
FUNKY REGGAE PARTY

Paul Fox i Jonah Dan zajedno na prvoj obljetnici Reggae.hr-a

Trip to Zion i Reggae.hr velikim reggae partyjem u Močvari obilježavaju prvu obljetnicu djelovanja službenog hrvatskog reggae portala

Paul Fox
Paul Fox (Promo)
Više o

močvara

,

zagreb-info

,

party

,

Paul Fox

,

Jonah Dan

,

Reggae.hr

Završetak 2010. godine obilježit će nastup utjecajnih europskih reggae predstavnika Paula Foxa i Jonaha Dana koji 11. prosinca dolaze ravno iz Velike Britanije u zagrebačku Močvaru obilježiti prvu obljetnicu djelovanja službenog hrvatskog reggae portala.

U organizaciji Trip to Ziona ovo će veliko reggae događanje izaći iz svih stalnih okvira tipičnih klupskih večeri! Nakon ovog događanja, reggae više neće biti isti....

Paul Fox (Alpha & Omega, Shades Of Black, UK)
Paul Fox je jedan od vokala u kultnom britanskom dub/ reggae bendu Alpha & Omega, koji smo imali priliku gledati u punom sastavu prije nekoliko godina u Zagrebu. Uz angažman u navedenom sastavu, Paul Fox je istovremeno gradio i samostalnu karijeru koja se proteže već puna dva desetljeća!

Njegovo prvo 12" izdanje pod nazivom 'Writing on the Wall/ African Mask' snimljeno je u Manasseh studiju, a izlazi davne 1992. godine za Sound Business label, te također postaje vrlo popularna traka na svim dub sessionima diljem Velike Britanije. Potom je uslijedio i njegov prvi album 'Ease up the Pressure' za Word, Sound and Power etiketu. Od tada je surađivao sa raznim producentima i etiketama.

Pod vlastitom etiketom Shades of Black Jonah Dan i Paul Fox izdali su pregršt materijala od kojih se najviše izdvaja izdanje iz 2008. godine 'Babylon Kingdom Fall (Michael Rose)/ Down inna Rome' (12").

www.myspace.com/paulfoxshadesofblack
www.wix.com/paulfox/dub

Jonah Dan (Alpha & Omega, UK)
Jonah Dan je glazbenik, producent i tekstopisac koji dolazi iz Velike Britanije. Tijekom svoje dugogodišnje karijere zaslužio je epitet najsnimanijeg bongo playera u Europi. Najveći utjecaj na njega imao je legendarni jamajkanski perkusionist Noel Skully Simms, koji je ujedno bio i njegov mentor.

Njegova ljubav prema reggae glazbi rodila se u ranom djetinjstvu kada su njegov otac i ujak priređivali kućne tulume na kojima se puštala 'mješavina' soula, bluesa, ska i rocksteadyja. Dio djetinjstva proveo je u Dominkanskoj Republici gdje se i zaljubio u bongose kao instrument.

1974.godine se vraća u rodnu Englesku , a 1977. inspiriran Jah Shakom  osniva vlastiti sound system pod nazivom Black Scorpion. Krajem 70- ih zajedno s rođacima i nekolicinom prijatelja osniva bend Roots Foundation za kojeg je napisao svoje prve tekstove.  Deset godina kasnije osniva i drugi bend pod nazivom Street Service. Tijekom devedestih je surađivao s mnogobrojnim izvođačima diljem svijeta kao što su Sister Rasheda, Russ Disciple, Roots Hitek, Nomadic Roots, Barry Isaac, Prince Malachi, Bush Chemist, Mannaseh, Danny Vibes, Alpha & Omega, Jah Warrior...

1994. godine zajedno s Paulom Foxom i Julianom Ryanom pokreće projekt Shades of Black koji djeluje i dan danas.

www.myspace.com/jonahdan

Upad: 35 kn prije ponoći/ 45 kn nakon

23.11.2010. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh