« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
paul anka

Prvenstveno sam pisac, a nastupi su moja strast

Novinarka mađarskog Metroa razgovarala je sa slavim glazbenikom u povodu njegovog budimpeštanskog koncerta

Fotografija vijesti
Više o

Paul Anka

,

Alicia Keyes

Bliži vam se sedamdeseta, a još uvijek radite fantastične koncerte. Odkud vam energija za nastupe?

Imam 67 godina, a 67. je kažu nova pedeseta. U današnje vrijeme može se voditi računa o tome u kakvom ste stanju, možemo se bolje brinuti o sebi. Ja niti ne pijem, ni ne pušim i bavim se sportom. To je sve potrebno da bi se tijelo održalo svježim. Frank Sinatra me naučio što treba raditi, a što izbjegavati. Ako zarađujete jako puno novca, to ne znači da ne trebate voditi računa o zdravlju.

Smatrate li turneje poslom ili hobijem?

To je moja strast. Počeo sam vrlo mlad i činjenica da ljudi još uvijek vole moju glazbu puno mi znači. U ovoj vrsti posla ne mogu svi preživjeti toliko dugo. To što sam još uvijek na pozornici cijeli ovaj posao čini vrlo zabavnim. Glazba i koncerti su moja strast. Isto tako i sviranje u mjestima gdje još nikada nisam bio, kao što je to Mađarska, na primjer.

Godinama ste bili idol teenagera. Koja je razlika između teenagerskih idola u vaše vrijeme i sada?

Okolnosti su manje više iste. Puno rada, vrištećih djevojaka, obožavatelja koji vas prate gdje god idete. Glazba je pak drugačija, i pjesme koje pišemo su drugačije.

Vaše najveće hitove kao što su She's a Lady ili My Way do slave su uzdigli drugi izvođači. Je li vam zbog toga bilo krivo?

Ne, naprotiv, to me čini ponosnim, jer ja sam prvenstveno pisac. Počeo sam karijeru kao novinar i naučio kroz godine da je izuzetno važno biti dobar pisac. Lošu pjesmu ne može spasiti dobar pjevač.

S kojim biste mladim glazbenikom voljeli raditi?

Upravo sam izdao album na kojem mladi umjetnici pjevaju moje pjesme. Međutim, volio bih raditi s Aliciom Keyes i nekim drugim mladim glazbenicima čija mi se glazba jako sviđa. Međutim, sada se više bavim svojom knjigom koju ću završiti do kraja ove godine. U njoj ću pisati o svemu o čemu smijem pazeći da nikoga ne povrijedim.

Piše: Dóra Mittelholcz, Metro Mađarska
27.09.2008. 13:59:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh