« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Jazz sezona počinje

Deveta sezona dobre glazbe započinje u listopadu

Jazz veteran Han Bennink proglašen je muzičarem godine
Jazz veteran Han Bennink proglašen je muzičarem godine
Više o

jazz

,

Jazz u Lisinskom

,

Međunarodni dani jazza

,

Enrico Rava

,

Kenny Werner

,

Han Bennink

U sklopu ovosezonskog "Jazz ciklusa", od 7. listopada do 23. travnja iduće godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se pet koncerata vrhunskih europskih, američkih i domaćih jazz glazbenika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog društva skladatelja (HDS), koje organizira ciklus u suradnji s "Lisinskim".

Devetu sezonu ciklusa otvorit će talijanska jazz legenda, trubač Enrico Rava koji će nastupiti sa svojim mladim sastavom, a to je njegovo prvo gostovanje u Hrvatskoj nakon skoro dvadeset godina, rekao je Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik HDS-a.

Pijanist Kenny Werner nastupa s kvintetom 17. prosinca. Werner nije velika zvijezda u smislu tiraže, ali ga mnogi veliki jazz glazbenici žele imati u pratnji na svojim koncertima, napomenuo je Šaban.

Koncert dobitnika Europske jazz nagrade za 2008., nizozemskog bubnjara i "veterana free jazza" Hana Benninka, na rasporedu je 17. veljače, a nove mlade zvijezde europskog jazza, izraelskog pijanista Yarona Hermana i njegova tria 6. ožujka.

U suradnji s Muzičkim bijenalom, 23. travnja će se održati koncert Simfonijskog orkestra i Big Banda HRT-a, koji će izvoditi nova djela hrvatskih i inozemnih autora. Izbor glazbenika za "Jazz ciklus" presjek je naše programske politike, naglasio je Šaban, podsjetivši da se za prošlogodišnji ciklus uvijek tražila "karta više".

Na konferenciji je najavljeno i da će se Međunarodni dani jazza održati u "Lisinskom" od 21. do 24. listopada. (metro-portal/hina)

29.09.2008. 15:19:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh