« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
MMMM

Parovi koji imaju najbolji seks su....

Parovi koji imaju seksualne odnose jednom tjedno ili češće zadovoljniji su u vezi od parova koji to ne čine

Kome ide najbolje?
Kome ide najbolje? (Arhiva)
Više o

seks

,

najbolji seks

,

parovi

Komunikacija, prihvaćanje i prioretiziranje seksa predstavljaju temelj zdravog seksualnog života. Ovo je pet stvari koje rade parovi koji imaju zdrav seksualni život.

1. Planiraju vrijeme za seks

Iako nas popularna kultura i scene iz filmova uče da se najbolji seks događa spontano, koliko god to bilo točno za početne faze veze, toliko je i nerealistično za očekivati u vezi koja dugo traje. Parovi koji imaju aktivan i zdrav seksualni život planiraju i vrijeme za seks.

Iako mnogi misle da je takav, "dogovoreni" seks vrlo neprivlačan, zapravo nije ništa drugačiji nego, primjerice, planirati neki dobar godišnji odmor i onda mu se veseliti. Planiranje seksa potiče iščekivanje, što je vrlo erotično. Osim toga, poručuje vašem partneru da ih cijenite i da vam je intimnost jako važna.

2. Otkrivaju svoje seksualne fantazije

Parovi koji su seksualno zadovoljni ne boje se opisati partneru svoje seksualne fantazine. Ne boje se priznati bilo kakve želje koje imaju i nije ih strah biti otvoreni o stvarima koje žele probati i koje ih uzbuđuju.

Doduše, razgovor o fantazijama ne bi se trebao događati tijekom seksualnog odnosa pa radije izaberite drugo vrijeme za otvoren razgovor sa svojim partnerom.

3. Stvaraju atmosferu prije samog intimnog čina

Kako kaže terapeutkinja za parove, Ether Perel, predigra počinje kad završi posljednji orgazam. Seksualno zadovoljni parovi aktivno flertaju i uživaju u vremenu koje provode zajedno, a koje ne uključuje seks.

Odabiru prostore i vrijeme u kojima nema smetnji, gdje mogu biti prisutni i usredotočeni na zadovoljstvo jedno drugoga. Okruženje ne mora biti savršeno, ali nekoliko svijeća ili dobra rasvjeta također mogu pomoći.

4. Ne boje se probati nešto novo

Seks je najbolji kad je s osobom kojoj vjerujemo i kad znamo što partner voli. Ali važno je i isprobavati nešto novo. Istraživanja su pokazala da najbolji seksualni život imaju parovi koji barem jednom mjesečno isprobaju nešto novo.

5. Ne očekuju savršenstvo

Seks je neuredan, nesavršen, a ponekad čak i smiješan. Seksualno zadovolji parovi to znaju i ne upadaju u zamku uspoređivanja svoga seksualnog života s onim što vide u filmovima ili pornićima.

Treba znati da postoji razlika između seksa koji upražnjavaju stvarni ljudi sa stvarnim tijelima i fantazije prikazane u filmu. Naučite se nasmijati stvarima koje ne prođu savršeno i uživajte u učenju i napredovanju

20.09.2022. 20:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.09.2022. 11:26
    najbolja poza doggy style:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh