« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
DOGOVOR?

Parafiran novi Temeljni kolektivni ugovor za javne službe

Četiri sindikata učlanjenih u Maticu hrvatskih sindikata nisu parafirali ugovor, a Mrsić se nada da će i oni to učiniti i na to ih je pozvao

Neki su potpisali, neki još nisu
Neki su potpisali, neki još nisu (Arhiva)
Više o

Mirando Mrsić

,

Matica hrvatskih sindikata

,

Temeljni kolektivni ugovor

Vlada i sedam sindikata javnih službi parafirali su sinoć novi četverogodišnji Temeljni kolektivni ugovor (TKU) za javne službe koji bi trebao biti potpisan 12. prosinca, izvijestio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nakon pregovora.

Četiri sindikata učlanjenih u Maticu hrvatskih sindikata nisu parafirali ugovor, a Mrsić se nada da će i oni to učiniti i na to ih je pozvao. Prema njegovim riječima, TKU je jedan od zaloga socijalnog mira, zadržavanja radnih mjesta i redovne isplate plaća u javnom sektoru.

Novim TKU-om zaposleni u javnom sektoru odriču se božićnice za 2012. i 2013. godinu i regresa za 2013. godinu. Jubilarne nagrade ugovorene su za sve zaposlene koji na to imaju pravo, uz osnovicu od 500 kuna i veći obuhvat, a ne 900 kuna i manji obuhvat kao u TKU-u za državne službe. Izmijenjene su i odredbe o plaćanju prijevoza.

Onima koji kupuju mjesečne karte ili pokaze trošak za prijevoz isplaćivat će se kao do sada - unaprijed u punom iznosu, a za one koji koriste vlastiti automobil - isplaćivat će se akontacija od 50 posto naknade, a na sljedećoj plaći uslijedit će konačni obračun troška prijevoza.

No, kao i državnim službenicima, priznavat će im se 75 posto troška za prijevoz.

05.12.2012. 07:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mm
    06.12.2012. 09:09
    Opet su se prodali !!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh