« Žene
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
HMM ...

Par stvari koje morate znati o modernim ženama

Alarmantan je podatak da više od trećine žena smatra da nisu dovoljno snažne za vodeća mjesta na poslu

Moderne žene stalno se mijenjaju, ali više ne tako brzo
Moderne žene stalno se mijenjaju, ali više ne tako brzo (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

plaća

,

ravnopravnost

,

muškarci

,

spolovi

Ravnopravnost žena i muškaraca san je mnogih, no unatoč velikim promjenama i dalje se ne može govoriti o potpunoj ravnopravnosti, čak i u visokorazvijenim zemljama zapada. Elle je proveo istraživanje o radnim navikama i iskustvima muškaraca i žena

Prema rezultatima istraživanja, spolna je diskriminacija prisutna i dalje, naročito razlike u plaći za isti posao, a skoro trećina žena tvrdi da je doživjela diskriminaciju na poslu. 

Uz to, žene stalno imaju osjećaj da su pod većim nadzorom, što tvrdi njih dvije trećine, a tu su činjenicu potkrijepili i muškarci. Zanimljivo, žene u najvećem broju nikad ne traže povišicu, što je reklo njih 53  posto, dok je kod muškaraca taj postotak nešto niži - 48 posto. Ali, kad već na početku dobiju bolju plaću, nije ni čudo. Preko trećine žena vjeruje da bi bile bolje plaćene da su suprotnog spola. 

Možda i najčudniji podatak u istraživanju je izjava čak 34 posto žena da njihov spol nije dovoljno snažan za vodeća mjesta u poslovnom svijetu, što vjeruje daleko veći postotak muškaraca. 

No, unatoč svemu, i dalje su na radnim mjestima prisutni stari spolni stereotipi o zaposlenim ženama kao strpljivim, suosjećajnim i pristojnim, dok su muškarci agresivni i lijeni, što se ne mijenja već desetljećima. 

01.12.2013. 20:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh