« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Par savjeta za udomljavanje psa

Potrudite se oko psa od samog početka i on će vam biti zahvalan cijeli svoj život i biti će vam najbolji prijatelj

Ako ste odlučili, evo praktičnih savjeta
Ako ste odlučili, evo praktičnih savjeta (Arhiva)
Više o

kućni ljubimci

,

savjeti

,

udomljavanje pasa

Kada se odlučite udomiti štene morate se potruditi da mu od samog početka stvorite ugodan i lijep doček kako bi mu olakšali prilagođavanje na novu okolinu i proces odvajanja od majke. Potrudite se oko psa od samog početka i on će vam biti zahvalan cijeli svoj život i biti će vam najbolji prijatelj.

Odabir psa

Pa krenimo sada od odabira psa, kako znati koji je pas iz legla najbolji za vas. Svi psići u leglu su slatki i vjerojatno svi će vas vas gledati porukom u očima da ih uzmete, ali prilikom odabira trebate se voditi svojim srcem. Onaj koji vam je privukao najviše pažnje, upravo taj je idealan za vas.

Kada dovedete štene u novi dom nije važno samo da se štene prilagodi već i svi članovi obitelji. Štenetu je potrebno oko četiri tjedna kako bi se prilagodilo novom domu i novim vlasnicima i zato trebate imati obzira.

Mjesto koje ćete mu odrediti za spavanje treba biti murno i toplo, a najbolje je da se uvijek nalazi u istom dijelu vašeg doma. Prve noći znaju biti naporne jer štene u većini slučajeva ne želi spavati, samo cvili i hoda uokolo, a vi ne znate kako da mu pomognete. Ali, pomoć postoji! Najbolje je da mu date neku plišanu igračku, a možete pored njega staviti i sat kojem se čuju otkucaji jer taj zvuk umiruje štence.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
30.01.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh