« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

5 savjeta za savršenu kožu lica

Oči najviše koristimo za ekspresiju emocija pa tako mrštenje i smijanje tijekom godina uzrokuje promjene u teksturi kože

Pazite na bore
Pazite na bore (Arhiva)
Više o

oči

,

bore

Bore oko očiju svima su mrske, a najraniji su znak preranog starenja kože. Koža tog području tanja je nego bilo gdje drugdje na licu, a samim time i delikatnija. Oči najviše koristimo za ekspresiju emocija pa tako mrštenje i smijanje tijekom godina uzrokuje promjene u teksturi kože.

Uz pomoć ovih savjeta možete učiniti mnogo za mladolikost lica.:

Hidratizacija - osnovni korak za održavanje kvalitete kože. Manjak vlage u koži uzrokuje prvu pojavu bora. Međutim, čim joj omogućimo dovoljno hidratizacije, ona se 'popuni.' Područje očiju posebno je osjetljivo na nedostatak vlage jer tamo nema uljnih žlijezdi kojima bi se koža sama mastila. Možete koristiti običnu kremu za područje oko očiju, ali pripazite da ima prave sastojke i da vam ne iritirara oči.

Masaža - masaža lica odličan je alat za poboljšavanje tonusa kože, a posebice ako (osim bora) muku mučite s napuhanim područjem oko očiju. Zadržavanje tekućina može uzrokovati natečenost, a to može biti povezano s previše soli u hranu ili premalo sna. Masiranje područja ispod očiju poboljšava cirkulaciju, uklanja vodu i utječe na cjelokupni tonus kože.

Nježnost - uvijek budite nježni kada 'rukujete' s kožom lica. Od toga da skidate šminku s lakoćom do utrljavanja šminke i nanošenja makeupa. Koža oko očiju vrlo je tanka pa svaki pritisak na nju može uzrokovati nastanak borica. 

Sastojci - u potrazi za pravom kremom imajte na umu sastojke. Svaki problem s kožom trebao bi se njegovati odgovarajućom kremom. Za tamne podočnjake bitno je tražiti kremu s arbutinom i vitaminom C. Međutim, za borice na osjetljivom području birajte preparate koji sadrže peptide, retinoid, retinol i vittamin A. Ovi će spojevi potaknuti stvaranje kolagena koji je ključan u održavanju mladolikosti kože. No, na odmet neće biti ni kreme pune vitamina C, E, B3 i čajevca.

Zaštita od sunca - izloženost sunčevim zrakama ostavlja najveći trag na proces starenja. Čak i u one dane kada nema jakog sunca, bitno je zaštititi oči. Koristite kreme s UV faktorom, a kada je sunce jako nosite sunčane naočale. Nemojte zaboraviti i gornje kapke namazati preparatom koji štiti od utjecaja sunca. 

Imajte na umu da svaka promjena dolazi iznutra. Fokusirajte se na prehranu, unos tekućine i bioritam i blistat ćete i na van.

30.01.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh