« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Par savjeta za mladolik izgled

Opće poznato je da prehrana, tjelovježba, pušenje, prekomjerna konzumacija alkohola i kronični stres ne utječu samo na to kako se osjećamo, već i kako izgledamo

Izgledajte mlađe!
Izgledajte mlađe! (Arhiva)
Više o

izgled

,

mladolik izgled

Loše navike mogu ubrzati proces starenja, a za sve one koji to žele izbjeći, stručnjaci su otkrili svoje trikove za mladoliki izgled.

Izbijelite zube - nakon desetljeća kave, vina, cigareta i ostalog, u 50-im godinama zubi gube svoju bjelinu zbog čega osoba može izgledati starije nego što zapravo jest. Izbjeljivanje zubi može napraviti veliku razliku i smanjiti znakove starenja.

Kemijski pilinzi - kemijski piling seže još u doba Kleopatre. Kemijski pilinzi su sigurni za sve boje i tipove kože. Oni u osnovi uklanjaju gornje slojeve vaše kože kako bi uklonili oštećenja izazvana suncem, smanjili crvenilo i uklonili tamnu boju mrlje. Oni također pouzdano stimuliraju kolagen. Često su jeftiniji od većine laserskih tretmana i mogu se provoditi redovitije.

Koristite lokalne retinoide - lokalni retinoidi pomažu stimulirati izmjenu stanica kože te pomažu da vaša koža bude bolja i deblja. Također stimuliraju kolagen, pomažu kod finih bora i pigmentacije. Ioak, oni nisu sigurni za žene koje pokušavaju zatrudnjeti, a ključno je početi polako dva ili tri puta tjedno i hidratizirati kožu nakon toga kako biste smanjili rizik od ljuštenja i iritacije kože.

Nosite kremu za sunčanje - izloženost suncu dulja od 15 minuta, ako osoba ne nosi zaštitni faktor (najmanje 30 ili više), uzrokuje starenje i povećava rizik od raka kože. U teoriji, kremu za sunčanje trebali biste staviti čak i ako samo idete do poštanskog sandučića, a krema za sunčanje ne sprječava stvaranje vitamina D.

Razmislite o minoksidilu - mladoliki izgled djelomično je povezan i s kosom. Kako starimo, smanjuje se gustoća naše kose. Više od 50% ljudi starijih od 50 godina zbog poremećaja s hormonima razvija gubitak i stanjivanje kose. Korištenje minoksidila u ranoj fazi može smanjiti rizik od gubitka kose tijekom vremena. To također doprinosi gustoći vaše kose. 

Spavajte 7 do 9 sati noću - tijekom spavanja naša tijela proizvode hormon rasta, koji pomaže u popravljanju i regeneraciji stanica. Nedostatak sna može dovesti do smanjenja proizvodnje tog hormona, što zauzvrat može uzrokovati da koža izgleda bez sjaja i umorno.

Sve u svemu, treba se baviti svojim izgledom... osjećat će se bolje kad se pogledate u ogledalo ;)

27.07.2022. 15:16:43
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.07.2022. 07:19
    Lijepa zena na slici
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh