« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
COOL

Papa Franjo skroman i u izboru automobila

Papa Franjo se po Americi vozi u novom papamobilu, potpuno serijskom Fiat 500L s paketom opreme Easy koji u Americi kreće cijenom od 20.795 dolara

Papa Franjo u Fiatu 500L
Papa Franjo u Fiatu 500L (Automania)
Više o

papa Franjo

,

Fiat 500L

Papa Franjo, poglavar Katoličke crkve, poznat je po svojoj skoromnosti u svim aspektima svog života. Takav je i po pitanju automobila s kojim se vozi na svojim putovanjima i posjetima državama.

Njegovi prethodnici koristili su skuplja luksuzna vozila kao što je prestižna Lancia, a najčešće je korišten bijeli Mercedesov terenac (isprva G, pa M...) s posebno montiranom neprobojnom staklenom kupolom. Svoju skromnost današnji Papa pokazao je kada je dolaskom u Vatikan 2013. godine za transportno vozilo počeo koristiti Ford Focus.

Papa Franjo je u posjetu SAD-u i pri odlasku među okupljene vjernike koristit će blindriani Jeep Wrangler, koji će za te potrebe biti prepravljen u stilu bijelog Mercedesa.

U biti radi se o istom prepravljenom Jeep Wrangleru koji je Papa već koristio tijekom posjeta Ekvadoru u srpnju. Specijalno prepravljen i prilagođen Jeep Wrangler ima četvora vrata, ali samo tri sjedala. Veliki vjetrobran osigurava Papu, krov je isto tako stakleni, a s boka nema stakla.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

26.09.2015. 17:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh