« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
OPREZNA CRKVA

Papa Benedikt XVI.: Čuvajte se biotehnologije

Papa je upozorio na opasnosti od biotehnologije i usprotovio se genetskim intervencijama koje pomažu u liječenju bolesti

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Christina-Maria Kastorini

Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak je upozorio na opasnosti od biotehnologije, pozvavši na oprez i usprotivivši se "manipulacijama ljudskim bićem" i "ugrožavanjem njegova integriteta i ponosa".

"Nove mogućnosti koje nude biotehnologija i medicina često nas stavljaju u teške situacije, kao da hodamo po oštrici žileta", rekao je Papa u ljetnoj rezidenciji Castel Gandolfo prilikom inauguralnog posjeta novog njemačkog veleposlanika pri Vatikanu.

>> Papa nezadovoljan pretresom sjedišta Katoličke crkve u Belgiji

Benedikt XVI. upozorio je na situacije u kojima ima "manipulacija ljudskim bićem i ugrožavanja njegova integriteta i ponosa". "Ne možemo odbaciti nova saznanja, ali moramo biti oprezni", rekao je Papa.

Katolička crkva strahuje od sve više genetskih intervencija u svrhu "poboljšanja" ljudske rase, kojima bi se pomoću prenatalnih testiranja mogle uklonile neke bolesti, ali po cijenu povećanja broja pobačaja, koje Vatikan čvrsto osuđuje. (hina/metro-portal)

13.09.2010. 17:02:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh