« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SASTANAK STOŽERA

Pankretić obišao poplavljeno velikogoričko područje

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva obišao je Glavni centar obrane od poplava

Božidar Pankretić
Božidar Pankretić (CROPIX)
Više o

Božidar Pankretić

,

72 dana

Zbog nedavnih velikih poplava na području Zagrebačke županije te nadolazećeg novog vodenog vala Save premda se očekuje u znatno manjem intenzitetu, održan je sastanak Stožera zaštite i spašavanja.

U Glavnom centru obrane od poplava u Hrvatskim vodama, Pankretić je nakon uvida u stanje vodostaja i informacije o poduzetim aktivnostima i pripreme obrane od poplava, obišao teren velikogoričkog područja ugroženog nedavnim poplavama i dionicu desnog nasipa Save između naselja Donje Bukevje - Strmec Bukevski ugroženog prodorima vode u nasipu. S Pankretićem teren su obišli i generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić i voditelj Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Utvrđeno je da su sanirana sva mjesta prodora te se dodatno vrše ojačanja pojednih dijelova nasipa pomoću čeličnog žmurja radi što veće sigurnosti i stabilnosti nasipa.

Pankretić i Husarić održali su radni sastanak s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave ugroženog područja te im predočili trenutno stanje aktivnosti koje se provode radi stabilizacije sustava obrane od poplava vezano uz dolazak novoga vodenog vala.

Budući da je novi vodeni val manjeg intenziteta od prethodnog za 2,5 metara i da su na terenu provedene sve potrebne mjere sanacije kao i stabilizacije zaštitnih vodnih građevina, zaključeno je da nema opasnosti od novog ugrožavanja ljudi i imovine, ali da se nastave daljnje aktivnosti na ojačanju i dogradnji sustava obrane od poplava na ugroženom području.

Usuglašena je potreba žurne izgradnje nasipa na ugroženom području, kao i provedba daljnih aktivnosti za potrebe izgradnje cjelovitog sustava obrane od poplava, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

26.09.2010. 18:56:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh