« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JAČANJE SURADNJE

Kosor pozvala hrvatske iseljenike u SAD-u da investiraju u domovinu

Hrvatska premijerka koja sudjeluje u radu 65. godišnjeg zasjedanja Opće skupštine u New Yorku, nazočila je misi u Hrvatskoj katoličkoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda na Manhattanu

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (CROPIX)
Više o

SAD

,

Jadranka Kosor

,

iseljenici

U ime oko 300 okupljenih hrvatskih iseljenika, premijerku Kosor, ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića i njihove suradnike, pozdravio je fra. Nikola Pašalić, koji je služio misu.

U obraćanju newyorškim Hrvatima, Kosor je kazala da Hrvatska sada završava jedan od svojih povijesnih projekata "pregovore o članstvu u Europskoj uniji", te da bi do kraja mađarskog predsjedanja EU-om u lipnju 2011. trebali potpisati pristupni ugovor s Unijom.

Istaknula je da su tri stupa rada njezine vlade borba protiv korupcije, borba za izlazak Hrvatske iz gospodarske krize i dovršetak pregovora s EU. "Borba protiv korupcije je težak posao koji traži upornost, hrabrost, odlučnost i neposustajanje, i mi ćemo ga provesti do kraja", rekla je Kosor, što je naišlo na razumijevanje i odobravanje iseljenika.

Pozvala je iseljenike da se upoznaju s novim vladinim projektom velikih investicija u Hrvatskoj i pridonesu pokretanju novog investicijskog ciklusa u domovini. "Pozivam vas da se pridružite s idejama o investiranju i investicijama. Itekako ste dobrodošli", rekla je Kosor.

Najavila je da će se tijekom boravka u New Yorku susresti s američkim investitorima, i poslovnim ljudima hrvatskog podrijetla zainteresiranim za ulaganja u Hrvatsku. Posebno je istaknula mogućnosti ulaganja u turizam, kazavši da je iza Hrvatske najbolja turistička sezona do sada. Kao dobru gospodarsku vijest navela je i podatak o 10-postotnom rastu hrvatskog izvoza u prvoj polovici godine.

Hrvatska premijerka će u ponedjeljak poslijepodne, po lokalnom vremenu, održati govor na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a, a tijekom boravka u New Yorku posjetit će burzu Na Wall Streetu - NYSE, te se sastati se s američkim investitorima. (hina/metro-portal)

26.09.2010. 22:40:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh