« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KRAKOVI HOBOTNICE

Pančić: Među nama ima više Sanadera

Jedan Sanader je otišao van zemlje, međutim Sanadera još ima unutar zemlje, rekao je Ivica Pančić

Ivica Pančić
Ivica Pančić (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

korupcija

,

Ivica Pančić

,

hobotnica

Iako je Ivo Sanader kao glava korupcijske hobotnice izvan Hrvatske, problem je u tome što su njeni krakovi i dalje u Hrvatskoj, upozorio je danas čelnik Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) Ivica Pančić pozivajući zaposlene u ministarstvima i državnim poduzećima da dojave sva saznanja o zloputrebama koje se, naglašava, i dalje događaju.

"Jedan Sanader je otišao van zemlje, međutim Sanadera još ima unutar zemlje", kazao je Pančić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru najavljujući projekt, kako je rekao, kodnog imena "Assange" kojim poziva na prikupljanje podataka o koruptivnim i drugim nepravilnostima u državi.

Podsjetio je na svoje ranije izrečene ocjene da je Sanader "glava hobotnice, a da je dobar dio članova vlade umrežen u poduhvat izvlačenja novca poreznih obveznika" nakon čega su ga, kaže svi ismijavali, pa i tužili. "No, malo se govorilo o ključnome, da je moć građevinskog sektora toliko snažna da pravi igrači nisu pozvani ni na obavijesni razgovor", kazao je Pančić.

Za njega je cestogradnja "majka svih pljački", a odgovornima za neracionalna ulaganja u prometnu infrastrukturu i "krakovima hobotnice" smatra više ministarstava.

"Što je s krakovima? Ministar financija odgovoran je za 10-15 milijardi kuna koji su neracionalno, nezakonito, potrošene u sedam godina kroz ulaganje u cestovnu infrastrukturu. Što je s krakom ministarstva graditeljstva, s krakom ministarstva prometa i veza, s krakom nadzora, tvrtkom IGH?", pita Pančić.

Što je s tvrtkama Skladgradnja, Hidroelektra, Osijek-Koteks, Konstruktor, Strabag, Zagorjetehnobeton, Dalekovod, Vijadukt, Dalekovod, Ingra i drugima. Bilo bi dobro da objasne kako su dobivale poslove i kako su cijene skočile tri do četiri puta, upozorava.

"Fimi media je za to dječja priča, mrvice", kazao je Pančić izrazivši strah kako će završiti najavljeni investicijski ciklus premijerke Jadranke Kosor.

"Plašim se tih najava jer su svi ljudi i dalje ostali u sustavu", objašnjava i upozorava kako taj sustav i dalje funkcionira na isti, nezakonit, način.

"U sustavu je i dalje otimačina, na nižim razinama i institucije se uništava", kazao je Pančić pozivajući zaposlene u ministarstvima i državnim poduzećima da mu dostave svoja saznanja o zlouporabama.

Konferenciji za novinare nazočila je i potpredsjednica stranke Franca Moscarda, koja će i voditi projekt "Assange".

Pančić je novinarima podijelio i fotografiju svoje popularne "korupcijske hobotnice" s natpisom "Traži se odbjegli ljubimac - viđen na obalama Temze".(hina/metro-portal)

10.12.2010. 13:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh