« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
STVARNO?

Pametni telefoni ugrožavaju sigurnost pasa

Psima je potrebna povratna informacija jer su u suprotnom prepušteni sebi, neki postanu agresivni na povodcu

Gledaj mene, a ne u telefon!
Gledaj mene, a ne u telefon! (Arhiva)
Više o

psi

,

sigurnost

,

pametni telefoni

Psi obožavaju igru, trče za bačenim štapovima i vole interakcije s vlasnicima no danas se natječu s društvenim medijima jer se njihovi vlasnici posvete vlastitim pametnim telefonima.

Psima se vjerojatno čini da njihovi vlasnici troše sve više vremena na telefonske kontakte s prijateljima i pretraživanje interneta pametnim telefonima i ne mogu se više 'probiti' do čovjeka - kao da se stalno susreću sa signalom zauzete telefonske linije. To stavlja pse u poziciju istraživanja opsega neželjenih sloboda, upozorava organizacija za zaštitu prava životinja.

- Psi brzo shvate da se nitko ne fokusira na njih pa se počnu sami zabavljati, kaže Ann Kari Sieme, profesionalna trenerica pasa. Vlasnici jedva da primijete da je pas odjurio za nekim djetetom na biciklu ili da se pomokrio nasred pješačke staze.

Za nesigurne pse posebno je teško kad njihovi vlasnici ne uoče pseće signale. Psima je potrebna povratna informacija jer su u suprotnom prepušteni sebi, neki postanu agresivni na povocu.

- Najvažnije je u odnosu sa psima da im čovjek bude dostupan, kaže Sieme. Moram stalno pokazivati psu da mu se isplati biti usmjeren na mene, poručuje ona.

11.11.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh