« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ODBILI STATUS PROMATRAČA

Palestinci ne žele ništa manje od punopravnog članstva

"Mi ne želimo nakon svih ovih borbi, žrtava i napora cijelog palestinskog naroda prihvatiti da budemo država promatrač u Ujedinjenim narodima", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova

Fotografija vijesti
Više o

Palestina

,

Ujedinjeni narodi

,

Izrael Palestina

,

palestinska neovisnost

Ništa manje od punopravnog članstva u Unu neće zadovoljiti Palestince, rekao je danas palestinski ministar vanjskih poslova, komentirajući navode o tome kako bi ta zemlja mogla dobiti status promatrača u UN-u, javlja Hina.

Izjava Rijada al-Malkija sugerira da Palestinci neće tražiti takvo unaprjeđenje statusa kada njihov zahtjev da postanu punopravna država članica propadne zbog, kako se očekuje, protivljenja Sjedinjenih Država i nekih drugih vlada.

"Mi ne želimo nakon svih ovih borbi, žrtava i napora cijelog palestinskog naroda prihvatiti da budemo država promatrač u Ujedinjenim narodima. Nećemo prihvatiti manje od onoga što zaslužujemo, biti država punopravna članica", rekao je.

Palestinci sada imaju statuts entiteta promatrača u UN-u. Njihov zahtjev za priznavanje državnosti izazvao je oštre kritike i sankcije SAD-a i Izraela.

03.11.2011. 20:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh