« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TERORISTIČKI POKRET

Pakistanski talibani odgovorni za napad na džamiju u Lahoreu

Početna istraga je pokazala da svi napadači pripadaju skupini Tehrik-e-Taliban Pakistan

(Getty Images)
Više o

talibani

,

džamija

,

Domagoj Šegregur

,

Tomas Vieira

Militanti koji su napali manjinsku sektu Ahmadi i ubili 93 osobe na istoku Pakistana bili su pakistanski talibani a obučavani su u pograničnom području gdje nema vlasti i gdje SAD želi da Islamabad pokrene vojnu operaciju, objavila je pakistanska policija u subotu.

Otkriće bi moglo pomoći SAD-u da uvjeri Pakistan da je iskorijenjivanje raznih ekstremističkih skupina u Sjevernom Vaziristanu u interesu Islamabada. Do sada se Pakistan tome opirao, dijelom obrazlažući to činjenicom da je njegova vojska angažirana u drugim operacijama.

Lokalne televizijske postaje su izvijestile da su pakistanski talibani, ili neka od njihovih podgrupa, preuzela odgovornost za napad na dvije džamije sekte ahmadija u petak u Lahoreu.

Viši policijski dužnosnik u Lahoreu Akram Naim je izjavio da je ispitivanjem utvrđeno da je jedan od uhićenih za napad bio povezan s pakistanskim talibanima. Sedamnaestogodišnji osumnjičenk je policiji rekao da su napadači bili obučavani u Sjevernom Vaziristanu.

"Naša je početna istraga utvrdila da svi oni pripadaju skupini Tehrik-e-Taliban Pakistan", ili pakistanski talibanski pokret, rekao je Naim.(hina/metro-portal)

29.05.2010. 21:27:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh