« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Pakistanci žele Fatimu Bhutto

JAVNOST u Pakistanu smatra da nećakinja ubijene Benazir Bhutto jedina može naslijediti svoju tetu, jer joj je nevjerojatno slična
JAVNOST u Pakistanu smatra da nećakinja ubijene Benazir Bhutto jedina može naslijediti svoju tetu, jer joj je nevjerojatno slična (AFP)

IAKO je vodstvo svoje Pakistanske narodne stranke (PPP) ubijena bivša premijerka Benazir Bhutto prepustila svome 19-godišnjem sinu Bilawalu Zardariju i suprugu Asifu Aliju Zardariju, pakistanska javnost misli drukčije. Gotovo sve pakistanske novine nasljednicu Benazir Bhutto vide u njezinoj 25-godišnjoj nećakinji Fatimi Bhutto.

Fatima je poznata pjesnikinja i spisateljica, kći ubijenog Benazirinog brata Murtaze Bhutta, koja sa svojom tetom nije bila u dobrim odnosima i često je u svojim člancima otvoreno napadala njezinu politiku. Međutim, u kolumni ‘Oproštaj od Wadi Bue' (tako je kao mala zvala svoju tetu) Fatima je dirljivo opisala njihov odnos i pozvala svoju obitelj na mir.

Nikada se nisam slagala sa svojom tetom. No, smrt je trenutak kada se mora reći da je bilo dosta ludila i pozvati na mir."
FATIMA BHUTTO 

Poručuje da je njezinoj obitelji dosta ludila i smrti. Te su riječi bile dovoljne da javnost u Fatimi prepozna novu Benazir. Tvrde i da je, unatoč različitim stavovima, Fatima nevjerojatno slična ubijenoj oporbenoj čelnici te da će upravo ona Pakistan izvesti na put demokracije. Uvjereni su da mlađahni Bilawal i za korupciju optuživani Asif Ali Zardari za to nisu sposobni. 


Piše: MEX
10.01.2008. 16:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh